Waffles cu branza si rozmarin
In cazul in care v-ati decis sa va faceti si voi propria maia pentru paine, sigur v-ati intrebat ce veti face cu discardul sau reziduul ramas. De fiecare data cand hraniti maiaua va ramane o anumita cantitate de discard pe care fie o aruncati, fie o folositi pentru un preparat.
Eu recunosc faptul ca sunt intr-o continua cautare de retete pentru a folosi acest discard si a avea cat mai putine pierderi. Una dintre aceste retete descoperite este cea de waffles cu branza si rozmarin.
Ingredientele folosite pentru waffles:
-200 g discard maia
-3 linguri de faina
-100 g telemea
-20 g Grana Padano
-1 lingura ulei de măsline
-1 ou
-sare
-20-30 ml apa (opțional)
-rozmarin verde
Mi-am pregatit toate ingredientele si le-am lasat cam 10-15 minute pe masa. Veti observa ca discardul va forma bule micute.
Am pus discardul in bolul in care urma sa fac aluatul. Am verificat inainte ca discardul sa nu fie cu gust sau miros pronuntat – se intampla uneori sa fie prea acru sau sa aiba miros intepator. Este in regula daca are miros asemanator celui de iaurt.
Apoi am adaugat oul si am amestecat usor cu spatula.
Am pus apoi branza razuita pe razatoarea mare.
Am razuit si niste Grana Padano pe razatoare mica…
Am luat doua crengute de rozmarin din gradina si am tocat acele pentru a da aroma mai intensa.
Am turnat si niste ulei de masline cu gust foarte intens.
Am pus si faina. Daca e necesar sa mai puneti un pic de apa, nu e problema. Insa nu mai mult de 20-30 ml.
Am amestecat aluatul si apoi am acoperit vasul cu un prosop. Am lasat compozitia de waffles sa se odihneasca pe masa cam 15 minute.
Am pus aparatul in functiune, am uns cu o pensula si ulei de masline cuiburile. Am asteptat cateva minute dupa care am pus compozitie cu o lingura. Lasati clema aparatului lejera astfel incat sa permiteti aluatului sa creasca.
Eu am tinut cele doua waffles in aparat cam 5 minute, insa este un timp orientativ. Depinde de tipul de aparat, de gradul de incalzire si de felul in care va plac voua waffles-mai rumene sau mai putin rumene.
Le puteti servi calde, alaturi de oua, sunca, unt, iaurt-ce va place voua. Noua ne-au placut si reci, cu ayran.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured