Vita cu ardei de patru culori
Dupa calatoria pe care am facut-o in Franta mi-am promis ca voi incerca sa diversific retetele pe care le gatesc. Este pacat sa nu profitam si sa incercam alte gusturi, alte combinatii sau pur si simplu sa adaugam un plus de culoare in farfurie.
Asa ca inspirata fiind m-am apucat sa gatesc vita cu ardei de patru culori, insotita de cus cus. A iesit o minunatie! Sosul cu ardei este foarte aromat, vita se topeste in gura iar garnitura de cus cus este completarea perfecta.
Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:
-1 kg de pulpa de vita
-4 ardei de culori diferite
-1 ceapa
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingurița de boia dulce
-1/2 lingurița boia afumata
-1 lingura de muștar clasic
-1 crenguța de oregano
-sare
-piper
Eu am avut pulpa de vita. Am taiat-o in felii mai mari si am asezat-o in vas.
Am pus putina sare si am adaugat apa. Nu trebuie sa umpleti vasul, insa tineti cont ca veti avea nevoie de supa rezultata pentru sos.
Am pus carnea la fiert la slow cooker pentru 8 ore, la functia low. Voi o puteti fierbe la foc mic pana se desface in fasii.
Dupa ce s-a fiert carnea am pregatit toate ingredientele necesare pentru aceasta reteta. Carnea am desfacut-o in bucatele mai mici.
Am curatat, spalat si taiat ceapa.
Apoi au urmat ardeii. Legumele nu trebuie taiate foarte marunt.
Am pus cratita pe foc sa se incalzeasca pentru 1-2 minute. Apoi am pus uleiul de masline.
Apoi am pus ceapa sa se caleasca. Am lasat-o 2-3 minute sa se inmoaie si sa devina translucida.
Am pus apoi ardeii si i-am lasat si pe ei sa se caleasca impreuna cu ceapa.
Am pus putina sare si am acoperit vasul cu un capac. Astfel legumele se vor inabusi.
Dupa cateva minute, cand si ardeii s-au inmuiat, am pus boiaua afumata.
Apoi am pus-o si pe cea dulce si am amestecat. Atentie sa nu lasati prea mult sa se caleasca boiaua pentru ca va deveni amara. 1-2 minute maxim este suficient.
Apoi am pus supa ramasa de la fierberea carnii de vita. Eu am pus numai cat sa acopere legumele. Daca e nevoie, mai puteti adauga mai tarziu.
Am pus apoi o lingura sanatoasa de mustar delicios. Am amestecat bine ca sa se omogenizeze sosul.
In final am pus carnea. Am asezat capacul deasupra si am lasat sa fiarba cam 20 de minute la foc mic.
Cu 2-3 minute inainte de a lua cratita de pe foc am pus frunzele de oregano.
Cam asa arata vita cu ardei cand este gata. Am facut imediat dupa ce am luat vita de la foc si garnitura de cus cus.
Am masurat cu aceeasi cana si cus cus si apa.
Am pus o cana de cus cus in bol si o cana de apa in ibric sa o fierb.
In bolul de cus cus am pus untul.
Am pus si putin ulei de masline.
Apoi am adaugat apa fiarta, am amestecat si l-am lasat sa se umfle.
Am amestecat din cand in cand pentru a deveni pufos.
Asa arata in final.
Serviti acest fel de mancare simplu sau langa o salata racoritoare de vara.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: