Legume / Vegetables

Vinete cu mozzarella la cuptor

Nu stiu despre voi daca sunteti fani vinete, dar eu una le-as consuma tot timpul anului in diferite combinatii. Adevarul este ca le gasim mai tot timpul insa nu sunt la fel de gustoase cum sunt acum. Asa ca este momentul sa profitam din plin ca este sezonul lor.

Imi plac foarte mult retetele de legume la cuptor cu topping de mozzarella. Asa ca m-am gandit ca si vinetele ar fi gustoase asa. Ceea ce e perfect adevarat.

Iata reteta mea:

-1 vanata mare

-2 rosii mari, carnoase

-3 linguri de ulei de masline

-200g de mozzarella

-2 catei mari de usturoi

-oregano proaspat

-sare

Mi-am pregatit toate ingredientele si apoi am incalzit cuptorul la 150C
Am taiat vanata in felii mari, am pus ulei de masline si putina sare si le-am bagat in cuptor pana s-au rumenit. Apoi le-am intors pe partea cealalta pentru cateva minute dupa care le-am scos.
Intre timp am cules cateva crengute de oregano
Am taiat rosiile in felii groase, de diferite forme pentru a se potrivi formei vasului
Am pus felii de vinete, oregano si usturoi
Apoi felii de rosii si din nou vinete, usturoi si oregano, pana am umplut vasul.
La final am adaugat mozzarella. Poate fi felii sau poate fi razuita. Apoi am pus vasul in cuptor cam o jumatate de ora la 150C. Daca va place branza mai rumena, puteti lasa vasul in cuptor si mai mult.
Am servit vinetele pregatit astfel si calde, dar si reci. Personal le prefer caldute.

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d