Turta dulce calut / Horse gingerbread
Formele pentru turta dulce au o semnificatie aparte. Sunt caluti Dala. Acesta este felul meu de a-i multumi sorei mele (care se afla in Suedia) pentru frumosul dar de Craciun pe care deja l-am primit azi prin posta. De asemenea calutii sunt si pentru persoanele dragi noua din Suedia :).
Ingrediente turta dulce:
– 100 g unt
– 200 ml lapte
– 200 g miere
– 400 g faina
– nucsoara
– scortisoara
– cuisoare
– 1 lingurita bicarbonat
Ingrediente glazura simpla:
– apa
– zahar pudra
– zeama de lamaie
– colorant alimentar
Reteta originala aici
Se amesteca mierea cu untul si cu laptele caldut.
Adaugam nucsoara, scortisoara si cuisoarele pisate.
Se adauga faina si bicarbonatul. Consistenta trebuie sa fie cea din poza.
Se pune compozitia in formele tapetate cu faina si se baga in cuptorul preincalzit. Se coc la foc mediu pana cand trec testul scobitorii.
In final preparam glazura. Punem 3-4 linguri de apa, colorant si 1 lingura de zeama de lamaie. Adaugam zahar pudra pana cand obtinem o pasta de consistenta smantanei. Se pune cu ajutorul unui sprit pe turta dulce.
In the end we prepare the icing. We put 3-4 tablespoons of water, color and 1 tablespoon of lemon zest. We add powdered sugar until we’ll obtain a paste with the consistency of a fresh cream. We put it with a tip and a bag.