Trufe cu migdale si ciocolata / Almond and chocolate truffles
Este singura zi din an in care veti zari prietene, mame, colege sarbatorind. Printre ele veti mai zari poate, cativa domni. Sa nu vi se para ciudat! Am cunoscut trei astfel de domni care sarbatoreau in fiecare an impreuna cu doamnele. Da, erau nascuti de “Ziua femeii”. Ei erau capabili sa simta cel mai bine ce inseamna aceasta sarbatoare! Unul dintre acesti domni mi-a marcat viata si mi-a ghidat pasii.
Asadar, acest post este dedicat acelui domn deosebit si tuturor femeilor care vor sarbatori ,ca in fiecare an, Ziua Femeii.
Iata de ce avem nevoie:
– – 5 linguri zahar
-5 linguri faina
– 10 g praf de copt
– 10 g bourbon vanilla
–100 g migdale
-150 g unt
– 250 g ciocolata neagra
– bombonele decor
Am facut un blat simplu ca si cel de aici.
Daca doriti, puteti adauga 1-2 picaturi de colorant rosu sau suc de sfecla pentru da culoare blatului.
Dupa ce blatul s-a racit, se faramiteaza cu robotul sau cu o furculita. Se adauga migdalele rasnite si se amesteca.
Adaugam untul topit si omogenizam.
Formam bilute din compozitie si le asezam pe o farfurie. Dupa ce am terminat de format bilele, punem farfuria in frigider timp de 20 de minute.
We’ll form small balls of composition and we’ll put them on a plate. After we’ve finished forming the balls, we’ll put the plate in the fridge for 20 minutes.
Topim ciocolata intr-o craticioara, la bain marie. Vom scoate cate 3-4 bilute din frigider pe care le vom baga in ciocolata calduta pe rand, cu o lingura. Se scot pe o farfurie pe care am pus hartie de copt si presaram bombonele, migdale sau ce dorim. Se baga apoi in frigider. Procedeul se repeta pentru toate trufele.
Se vor tine in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.
Acesta a fost micul meu cadou pentru voi! Sa aveti o primavara frumoasa!
This was my present for you! Have a wonderful spring!