Desert / Dessert

Torta Caprese-prajitura cu faina de migdale

Dulciurile italiene mi s-au parut mereu interesante si destul de usor de facut. Asa ca atunci cand am vazut reteta de Torta Caprese, am pus-o pe lista mea scurta. Unde mai pui ca se face fara faina-deci fara gluten!

Ce ingrediente am folosit:

-200 g ciocolata neagră
-150 g unt
-200 g faina de migdale
-4 oua

Pentru sos de vișine:
-200 g vișine congelate
-2 linguri de zahăr brun
-25 g unt
-1 lingurița zeama de lămâie

Am separat albusurile de galbenusuri.

Apoi intr-un alt vas am pus bucatile de ciocolata rupte.

In vasul in care am pus ciocolata am adaugat si untul. Intre timp am pus si o cratita cu apa la fiert.

Cand apa a inceput sa fiarba, am pus vasul in care aveam ciocolata peste cratita.

Am amestecat in continuu pentru a permite topirea uniforma a ingredientelor si pentru omogenizare.

Ciocolata si untul s-au topit. Se lasa la racorit cateva minute.

Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.

Am obtinut o spuma de un galben deschis.

Dupa ce ciocolata s-a racorit, am adaugat-o peste albusurile batute spuma si am mixat pana la omogenizare.

Am adaugat treptat faina de migdale. Am intentionat sa mixez insa in final am realizat ca se amesteca mai bine cu o spatula de silicon.

Am incorporat toata cantitatea de faina de migdale.

Am batut apoi spuma albusurile cu restul de zahar.

Apoi am incorporat treptat albusurile in compozitia cu migdale si ciocolata. Am amestecat de jos in sus, cu miscari circulare, pentru a pastra cat mai mult aer din spuma de albusuri. Este foarte important deoarece prajitura nu contine nici un fel de ingredient pentru afanare.

Am folosit pentru copt o forma rotunda cu pereti detasabili. Pe fundul formei am pus hartie de copt.

Am pus compozitia si am nivelat-o. Am copt prajitura 40 de minute la 180C.

Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca complet inainte de a o scoate din forma.

Am servit prajitura cu un sos de visine. Asa ca am scos niste visine de la congelator si le-am lasat la dezghetat.

Am caramelizat niste zahar brun.

Apoi am adaugat untul.

Au urmat visinele, zeama pe care au lasat-o si putina lamaie pentru a pastra culoarea fructelor. Am asteptat pana au inceput sa clocoteasca si sa scada putin. Apoi am luat vasul de pe foc.

Am servit o bucata de prajitura cu sos caldut de visine. Este doar o varianta din multele pe care le aveti pentru servire.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d