Tort Ginseng Coffee / Ginseng Coffee cake
M-am declarat fana pentru totdeauna a cafelei. Imi plac aromele fine, cele puternice, cafeaua gourmet, cafeaua proaspat prajita…dar care nu-mi place?!
Mi-am propus de ceva vreme sa pregatesc o pagina in care sa va prezint dulciuri pe care sa le serviti alaturi de cafea sau care sa contina cafea. Iata ca s-a ivit momentul. Azi va prezint prima reteta. 🙂
Ingrediente blat:
– 6 oua
– 6 lingurite zahar brun
– 3 linguri cacao neagra
– 7 linguri de faina
– 10 g praf de copt
– 1 lingura ulei floarea soarelui
Ingrediente umplutura:
– 300 g gem de zmeura
– 500 g mascarpone
– 4 linguri zahar pudra
– 3 linguri de cafea macinata cu ginseng
Ingrediente sirop:
– 250 ml cafea (preparata din aceeasi cafea cu ginseng)
– 3 linguri zahar brun
Se separa albusurile si se mixeaza. Se adauga apoi zaharul brun si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma care nu curge.
Se adauga galbenusurile si se amesteca.
Se adauga cacao, praf de copt, ulei si faina si se mixeaza. Compozitia se pune intr-o forma de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se testeaza daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori (in cazul meu coacerea a durat cam 15 minute).
Se prepara siropul din cafea facuta la filtru si zahar brun. Dupa ce blatul s-a racit peste acesta se pune siropul si gemul de zmeura.
E timpul sa preparam crema de cafea. Poate ca va intrebati ce gust va avea cu acea cafea macinata in ea. Ei bine nu trebuie sa va faceti probleme deoarece cafeaua proaspat prajita si macinata este putin crocanta. Fiind crocanta si aromata, nu asa fin macinata, vom obtine o textura interesanta a cremei.
Punem mascarpone (sau o alta crema de branza dulce), zaharul pudra si cafeaua cu ginseng. Mixam si e gata! Asezam crema peste stratul de gem, decoram tortul cu cacao si boabe de cafea si e gata pentru a fi servit!
Nu este nevoie sa va povestesc prea multe despre acest tort si gustul lui. Fotografiile o fac mult mai bine ca mine! :))
Imi doresc sa incerc multe tipuri de cafea; pe masura ce voi face acest lucru am sa va povestesc si voua despre ele.
Cafeaua cu ginseng a fost o alegere foarte inspirata. Aroma, gustul si energia pe care le da aceasta cafea merita efortul de a o cauta!
Ginseng coffee was a very inspired choice. The flavor, taste and energy given by this coffee deserves the effort deposed for searching it!