Desert / Dessert

Tort Fulg de Nea

La Multi Ani 2022! Va doresc multa sanatate, fericire si sa va indepliniti orice dorinta! Sper ca ati petrecut bine de sarbatori si ca ati creat amintiri frumoase alaturi de cei dragi.

Prima reteta a acestui an este una care mie mi se pare potrivita pentru orice ocazie. Este vorba despre un tort usor, cu mascarpone, frisca, zmeura si cocos, usor parfumat cu lamaie. Nu este foarte dulce, nu este complicat si va fi pe gustul intregii familii.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

Blat
-7 oua
-7 linguri de zahăr
-9 linguri de faina
-30 g unt
-praf de copt
-coaja de lamaie
-vanilie

Crema
-250 g mascarpone
-400 g smântâna frișca
-80 g zahăr pudra
-vanilie
-100 g nuca de cocos
-150 g zmeura

-limoncello pt însiropat (50 ml) și 150-200 ml apa

Inainte de a incepe sa pregatesc reteta m-am asigurat ca smantana a stat in frigider cel putin 24h. Zmeura mea a fost congelata si nu am dezghetat-o inainte de a o pune in tort.

Am separat albusurile si am inceput sa le mixez la viteza medie.

Am obtinut o spuma dubla ca si volum.

Am adaugat zahar treptat si am continuat sa mixez.

Cand zaharul a fost incorporat si am obtinut o spuma ferma, am pus praful de copt.

Apoi am adaugat si coaja de lamaie razuita. Am mixat in continuare pentru 1-2 minute.

Apoi am adaugat galbenusurile rand pe rand, incorporandu-le cu miscari circulare. Nu am mai folosit mixerul ci am preferat sa termin compozitia blatului ajutandu-ma numai de spatula.

La fel am procedat si cu faina. Am adaugat-o treptat si am incorporat-o cu o spatula, avand grija sa pastrez structura aerata a compozitiei.

In final am adaugat vanilia si untul topit.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 170C timp de 15-20 minute. De obicei testez cu scobitoarea pentru a ma asigura ca blatul e copt.

Blatul l-am pus sa se raceasca pe un gratar iar apoi l-am taiat in doua bucati egale. Apoi fiecare bucata am taiat-o astfel incat in final sa obtin patru bucati dreptunghiulare egale.

Am pus in bolul mixerului mascarpone…

…si toata smantana pentru frisca.

Am inceput sa mixez la viteza mica iar apoi am marit-o treptat.

Am pus apoi zaharul pudra si am continuat sa mixez insa la viteza mare.

Am obtinut o crema aerata si foarte fina.

Am preparat un sirop din limoncello si apa dupa care am asezat si insiropat prima bucata de blat.

A urmat apoi un strat de crema, nuca de cocos presarata peste ea, zmeura si din nou un strat de crema.

Apoi am asezat urmatoarea bucata de blat. Am continuat asa pana am terminat de asamblat tortul. L-am invelit cu aceeasi crema peste care am adaugat nuca de cocos si cateva bomboane Rafaello.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d