Desert / Dessert

Tort cu pralina de alune de padure si visine

Mi s-a intamplat de multe ori sa vreau sa pregatesc un tort in casa si pur si simplu sa nu am chef sa fac niste creme complicate si care imi luau mult timp. Asa ca m-am gandit ce ingrediente mi-as dori sa includ si am facut o reteta care sa satisfaca aceste cerinte.

Am facut un tort cu pralina de alune de padure si visine. Este foarte racoros, potrivit pentru mese in familie sau cu prietenii.

Blat

-6 oua

-6 lg zahăr

-6 lg faina

-2 lg cacao

-1 plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilat

-sare

Crema

-180 g alune de padure

-100 g zahăr
-800 ml smântâna frișca

-50g zahăr pudra

Sirop

-zeama de la vișinele decongelate

-2 linguri de zahăr

Decor

-600 g visine

-100 g ciocolata neagră

Am folosit visine congelate cumparate din magazin. Inainte de utilizare le-am dezghetat intr-o strecuratoare.
Mi-am pregatit ingredientele pentru a avea totul la indemana
Am separat albusurile de galbenusuri in doua boluri.
Am mixat albusurile cu putina sare pana si-au dublat volumul. Apoi am inceput sa adaug treptat si zaharul si am mixat in continuare.
Am obtinut o spuma ferma
Am pus praful de copt si am amestecat de sus in jos pentru a pastra cat mai mult aer in spuma.
Apoi am pus treptat galbenusurile si am amestecat cu acelasi tip de miscari.
A urmat faina. Si ea a fost adaugata treptat si am omogenizat.
Apoi am pus cacao si am amestecat avand grija sa pastrez aerul in compozitie.
Compozitia este pregatita pentru a fi pusa in forma de copt pudrata cu faina.
Am pus forma in cuptorul preincalzit la 170C. Blatul se coace in 20-25 de minute
Ca sa vedeti daca blatul e copt, incercati-l cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata blatul este copt.
Cat blatul a ramas sa se raceasca am cantarit alunele pentru praline.
Apoi si zaharul
Am pus vasul cu zahar la foc mic.
Atunci cand zaharul a inceput sa se topeasca am pus doua linguri de apa si alunele. Am amestecat pana am obtinut caramel de culoare aurie.
Am lasat pralina sa se raceasca pe hartie de copt
Apoi am maruntit-o cu ajutorul unui robot la granulatia dorita. Eu nu am dorit o pasta ci o granulatie mai mare.
Am cantarit smantana pentru frisca care a stat 24 de ore la frigider inainte de a fi folosita.
Am inceput sa o mixez. La inceput am mixat-o fara zahar pana a inceput sa isi mareasca volumul.
Apoi am adaugat treptat zahar pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut frisca.
Frisca am amestecat-o cu pralina maruntita, avand grija sa pastrez aerul in compozitie.
Blatul de tort l-am taiat in trei bucati. Am insiropat fiecare bucata cu zeama ramasa de la visine indulcita cu putin zahar.
Am pus crema pe fiecare blat in parte
Apoi am pus si visine iar peste ultima bucata de blat am pus numai crema. Am acoperit tortul cu folie alimentara si l-am lasat la rece peste noapte. Nu este o problema daca il lasati numai 4-5 ore.
Pentru decor am folosit ciocolata razuita si cirese confiate.
Tortul este usor si racoros, fiind potrivit si pentru zilele de vara.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d