Carne de vita / Beef

Tocanita de vita cu ardei si ceapa

Zilele acestea am simtit nevoia sa gatesc mancaruri potrivite vremii de afara. Nu mai facusem de mult timp o tocanita de vita, mai ales una clasica, asa cum faceau bunicile.

Mai demult nu existau in aceasta perioada prea multe optiuni, asa ca am incercat sa ma limitez la cateva ingrediente. Iar tocanita trebuia neaparat servita cu mamaliguta si gogonele puse de noi la murat in toamna.

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:

-500 g de carne de vita
-5 cepe medii
-1 ardei (sau o mana de ardei tocat congelat)
-1 căpățâna mica de usturoi
-30-40 ml de ulei
-2 linguri de pasta de tomate
-sare
-piper
-1 foaie de dafin

Pentru inceput am taiat carnea si am curatat-o de pielite.

Apoi am adaugat apa si am fiert-o. Nu am adaugat sare.

Intre timp mi-am pregatit restul ingredientelor.

Pentru inceput am tocat ceapa.

Am preferat ca aceasta sa fie taiata in felii de marime potrivita.

Am pus cratita pe foc sa se incalzeasca si apoi am turnat uleiul.

Am adaugat ceapa.

Apoi si putina sare si am lasat-o sa se caleasca. Sarea va scoate apa din ceapa.

Peste ceapa care incepuse sa se caleasca am pus si carnea fiarta.

Cand ceapa a fost calita am pus si ardeiul. Eu am avut ardei tocat din congelator – imi place sa pun din cei cu gust, de gradina.

Am mai adaugat putina apa pentru a permite ingredientelor sa fiarba putin si impreuna.

A urmat apoi adaugarea pastei de tomate.

Tot acum am pus si frunza de dafin rupta in mai multe bucati.

In final am adaugat usturoiul si piperul, dupa care am lasat tocanita sa mai fiarba cateva minute.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d