Carne de porc/Pork

Tocana picantă din carne proaspăta de porc

Probabil va intrebati daca mai gatesc si mancare romaneasca. Ei bine, da! Si chiar zilele acestea ni s-a facut pofta de o tocana picanta de porc.

Asa ca am fost la cumparaturi si am gasit o bucata de carne perfecta pentru tocana mea picanta-proaspata, nu foarte grasa, cu putin os.

Dar cum se face aceasta tocana? E o reteta usor de facut, chiar si pentru cei care incep sa gateasca, cu legume delicioase, de sezon. Mai jos gasiti toate explicatiile, cu imagini si detalii.

Ingredientele pe care le-am folosit pentru aceasta reteta:

-1 kg de carne proaspăta de porc
-3 cepe medii
-2 ardei kapia
-1 ardei gras verde
-400 ml bulion
-3-4 căței de usturoi
-1-2 lingurițe pasta de ardei iute
-sare
-piper
-2 frunze de dafin

Acestea sunt toate ingredientele de care aveti nevoie pentru aceasta reteta. Si nu, nu am uitat uleiul. Am considerat ca nu este nevoie sa mai pun si un alt fel de grasime fata de cea (putina) pe care urma sa o lase carnea.

Am incins o tigaie cu strat antiaderent si am pus carnea in ea.

Asa cum spuneam, carnea cumparata de mine a fost una care avea si putin os, dar cu foarte putina grasime. A fost perfecta pentru ce imi trebuia mie: osul care a dat gust, cartilagii pentru textura si carne macra suculenta.

Am intors carnea pe toate partile pentru a se rumeni bine.

Dupa ce carnea a devenit maronie, am adaugat apa si am lasat-o sa fiarba cu un capac deasupra. Gustul obtinut prin rumenire este intens si mi-am dorit sa-l pastrez, asa ca nu am schimbat vasul. Tigaia mea avea peretii mai inalti si s-a pretat perfect pentru o tocana.

Intre timp am taiat marunt ceapa.

Am taiat si ardeii kapia, insa in bucati mai mari.

La fel am procedat si cu ardeii grasi.

Cand carnea a fost fiarta, am pus ceapa. Am lasat-o sa fiarba incet impreuna.

Dupa cateva minute, cand ceapa a inceput sa se inmoaie, am adaugat si ardeii si frunzele de dafin.

Am lasat ardeiul, ceapa si carnea sa fiarba impreuna, dupa care am pus bulionul. Tot acum am pus si sarea si piperul.

Dupa cateva minute in care tocana a fiert molcom, am pus ardeiul iute.

Cu 2-3 minute inainte de a lua tocana de pe foc am pus si usturoiul pisat. Am pus capacul si am lasat-o sa stea asa pana la servire.

Noi am pus langa tocana niste mamaliga vartoasa si cateva muraturi. Eu mi-am pus extra piper, asa cum fac de fiecare data.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d