Carne de vita / Beef

Tocana caraibiana

Bucătăria din Caraibe este o fuziune dintre mancarurile africană, creolă, cajună, amerindiană, europeană, latinoamericană, indiană / asiatică de sud, din Orientul Mijlociu și chineză. Acestea au fost aduse din mai multe țări de catre cei ce când au ajuns în Caraibe. În plus, populația a creat stiluri unice pentru aceasta regiune.

Aceasta reteta de tocana mi-a atras atentia si am hotarat sa o incerc si eu. Carnea folosita pentru preparare este cea de vita iar bucata aleasa este coada. Aceasta se gateste in multe feluri, fiind recunoscuta pentru faptul ca este foarte gustoasa si frageda.

Ingredientele pe care le-am folosit:

-1 kg coada de vita
-2 cepe
-1 ardei iute
-1 lingura ghimbir răzuit
-o mana de pătrunjel
-1 lămâie
-200g roșii
-1 cutie de lapte de cocos
-1 lingura sos de soia
-1 lingura sos de rodii
-1 lingura melasa de struguri
-1 lingurița oregano uscat
-2 linguri ulei
-2 linguri zahăr brun
-sare
-300 ml apa

Daca aveti posibilitatea de a cumpara coada taiata in bucati mai mici, ar fi minunat. Eu din pacate am cumparat-o sa fac o ciorba insa m-am razgandit intre timp.

Pentru inceput am preparat marinada pentru carne. Aceasta are nevoie sa stea intre 4 si 8 ore pentru a imprumuta aromele. Am taiat ceapa si am pus-o in vasul tocatorului.

Am pus si un ardei iute.

Am curatat si feliat si o jumatate de radacina de ghimbir. Feliile au fost si ele puse in vasul tocatorului.

Am taiat grosier si niste patrunjel congelat. Apoi l-am pus si pe el impreuna cu restul legumelor.

Apoi am pus sos de rodii, sos de soia si melasa de struguri. Am adaugat si putina sare.

Am maruntit ingredientele pana am obtinut o pasta desnsa.

Am taiat si rosiile cherry in jumatate.

Am pus pasta obtinuta, rosiile cherry si restul condimentelor intr-o tava incapatoare.

Am luat fiecare bucata de carne si am dat-o pe toate partile cu pasta obtinuta mai devreme. Bucatile vor trebui sa fie bine acoperite de aceasta pasta pentru a imprumuta gustul ei.

Am invelit tava cu folie de aluminiu si am pus-o in frigider pana a doua zi. Este suficient si daca sta cel putin 4 ore.

A doua zi am continuat prepararea. Intr-o cratita cu strat antiaderent am pus ulei si doua linguri de zahar brun pe care l-am caramelizat. Desi am fost tentata sa renunt la zahar, ma bucur totusi ca nu am facut-o. Gustul pe care il da acest mic artificiu mancarii nu se poate inlocui cu nimic.

Am pus fiecare bucata de carne in cratita si le-am intors pe toate partile pentru a le rumeni.

Apoi am adaugat ce a ramas in tava si am asteptat sa inceapa sa fiarba.

Cand sosul a inceput sa fiarba, am adaugat o cutie de lapte de cocos. Am lasat totul sa fiarba cateva minute.

Eu am decis sa fierb tocana in slow cooker timp de 6 ore, la functia high. Se poate continua sa fierbeti tocana si in cratita pentru inca 2-3 ore la foc mic, pana carnea se desprinde usor de pe os.

Cand am pus tocana la slow cooker, am adaugat cimbrul, salvia si lamaia. Am pus si 300 ml de apa.

Cand tocana este gata, mirosul este minunat. Sosul nu va fi foarte gros. Am servit tocana imediat, alaturi de orez fiert, simplu si bucatele de ceapa verde.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d