Carne de vita / Beef

Stufat de vita

Stufatul este un preparat grecesc pe care il apreciez foarte mult. Exista multe variante pe care le puteti face si care sigur vi se vor parea gustoase. Eu am ales sa-l fac pe cel de vita.

Reteta mea:

-500 g cuburi de carne de vita
-250g arpagic sau ceapa mica
-2 legături de ceapa verde
-1 legătura de usturoi verde
-1 roșie mare
-60 ml ulei de măsline
-250 ml vin roșu
-500 ml apa
-sare
-piper
-2 foi de dafin

Mi-am pregatit toate ingredientele dupa care am trecut la curatarea arpagicului, de departe cea mai dificila operatiune.

Am pus uleiul de masline intr-o cratita ca sa se incalzeasca dupa care am adaugat bucatile de carne. Le-am lasat sa se caleasca pe toate partile.

Am adaugat putin apa si am lasat carnea sa fiarba la foc mic. Am stins focul dupa ce s-a fiert.

Intre timp am taiat marunt ceapa si usturoiul verzi.

Am taiat si rosia in cubulete mici.

Am pus putin ulei de masline intr-o cratita si, dupa ce s-a incalzit, am adaugat arpagicul. Se amesteca astfel incat sa se caleasca pe toate partile.

Am pus apoi ceapa si usturoiul taiate marunt.

Cand s-au calit, am pus carnea de vita.

Au urmat cubuletele de rosii.

Se adauga si vinul si sarea si se amesteca incet.

Se pun si condimentele dupa care se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet.

Eu am avut nevoie de 35-40 de minute si focul dat la minim ca sa obtin un stufat gustos pe care l-am servit cu mamaliguta. Desigur ca il veti putea servi cu piure de cartofi, orez, cartofi natur sau chiar legume la gratar sau abur.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d