Somon cu sos de ardei
In zilele acestea de foc nu prea imi vine sa gatesc asa cum o fac in mod obisnuit. Mai degraba prefer sa mananc salate, fructe si legume crude. Insa uneori mi se face pofta si de ceva gatit. De cele mai multe ori optez pentru retete rapide si care contin obligatoriu legume de sezon. De data aceasta am pregatit somon cu sos de ardei.
Ingredientele folosite pentru aceasta reteta (2 portii):
-2 bucăți de somon
-50 g unt
-puțin ulei de măsline
-1 ardei gras
-1 ardei kapia
-1 cățel de usturoi
-4-5 roșii cherry
-capere
-cateva felii de limetă
-sare
-piper
Mi-am pregatit toate ingredientele pentru aceasta reteta. Pestele l-am tamponat usor cu servetele pentru a absorbi excesul de apa.
Am curatat si tocat marunt ardeiul. Am curatat si usturoiul insa nu l-am tocat/pisat si pe el.
Am pus tigaia pe foc si am asteptat sa se incalzeasca, dupa care am adaugat un pic de ulei de masline si niste unt.
Cand untul s-a topit, am pus bucatile de somon pe care in prealabil le-am sarat.
Pentru inceput am pus somonul cu pielea in jos si l-am lasat asa pentru cateva minute, la foc potrivit.
Apoi l-am intors pe partea cealalta si l-am lasat sa faca o crusta frumoasa. In tot acest timp am folosit si un capac pentru a pastra temperatura si a permite pestelui sa se gateasca. Tot acest proces de gatire dureaza cam 12-15 minute, in functie de cum va place sa fie gatit pestele.
Dupa ce am terminat de gatit pestele, am sters tigaia cu servetele si am eliminat grasimea si sucurile rezultate. Apoi am folosit aceeasi tigaie pentru a pregati rosioarele si sosul. Am pus tigaia din nou pe foc si am adaugat o bucatica de unt.
Am sotat pentru cateva minute niste rosii cherry. Le-am scos apoi pe o farfurie.
Am pus apoi niste ulei de masline.
Am adaugat si restul de unt ramas in castronel.
Am pus si ardeii si am amestecat cu o lingura de lemn.
Dupa cateva minute am tocat si usturoiul si l-am pus in tigaie. Le-am lasat sa se inmoaie la foc mic, cu un capac deasupra tigaii.
Cand ardeiul si usturoiul s-au calit, am scot totul cu o paleta, incercand sa nu pastrez prea multa grasime.
Am folosit un blender pentru a face sosul de ardei, nu inainte de a pune sare si piper. A durat numai un minut pana am obtinut un sos dens si foarte gustos!
Am pus sosul pe farfurie, am asezat frumos si cateva rosii cherry si niste capere, dupa care am pus pestele si cate o felie de limeta. A fost extraordinar de gustos iar sosul de ardei a fost perfect langa somon.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: