Scrumbie la cuptor cu sos de patrunjel si usturoi verde / Atlantic mackerel with parsley and young garlic sauce cooked in oven
Mi-ar placea sa locuiesc undeva langa mare. Imi place mirosul sarat, ador marea si tot ceea ce tine de ea. Nu neg faptul ca si mancarurile cu peste imi plac foarte mult.
Gatesc peste destul de des insa nu chiar atat de des cat as vrea. Prefer pestele gatit la cuptor, cu sos sau simplu, cu lamaie.
De data asta am pregatit scrumbie. Reteta o am de la Adita, matusa sotului meu, o persoana deosebita. Dar sa va spun de ce ingrediente avem nevoie:
– 4 pesti
– 2 linguri de ulei de masline
– patrunjel verde
– 4-5 fire de usturoi verde
– sare
– piper
Am spalat si am curatat pestii. Apoi i-am asezat intr-un vas termorezistent.
Apoi am adaugat apa cat sa-i acopere, am pus uleiul, sarea, piperul. Vasul l-am pus in cuptorul preincalzit pe care la-m fixat o temperatura medie. Pestele va fi gata destul de repede, asa ca fiti atenti.
Cand pestele a fost gata am spalat si am tocat patrunjelul si usturoiul. Le-am pus peste pestele din vas si am amestecat cu sosul format. Apoi am pus vasul in cuptor pentru inca 10 minute.
Pestele se serveste alaturi de cartofi natur si sos delicios de patrunjel si usturoi. Scrumbia are un gust foarte bun in combinatie cu verdeata.
Sper sa incercati reteta aceasta minunata. Sunt sigura ca va placea multora dintre voi!