Patiserie / Patisserie

Saratele cu branza si prosciutto

La noi in casa raman destul de des resturi de branza, sunca sau prosciutto. Cum saratelele sunt perfecte pentru a salva aceste resturi de prin frigider, am decis sa fac o portie. Nu se stie niciodata cand ai musafiri sau pur simplu ai chef sa rontai cateva langa un pahar de bere.

Iata ce ingrediente am folosit:

-200 g mozzarella

-100 g brânza de burduf

-100 g prosciutto

-200 ml lapte bătut

-200 g unt rece

-500 g faina

-chimen

-sare

-1 ou pentru uns

-100-200 g faina pentru pudrat masa

Ingredientele le-am tinut la frigider pana cand le-am folosit.
Am razuit pe razatoarea mare untul rece
Am razuit apoi si branza
Am taiat prosciutto in bucatele mici
Am pus faina intr-un castron mare
Apoi am adaugat untul rece
Am framantat bine untul cu faina pana am obtinut un amestec nisipos si care nu era omogen.
Au urmat apoi branza, prosciutto si laptele batut si am continuat sa framant aluatul.
Am obtinut in final un aluat destul de elastic si putin lipicios.

Atentie-gustati aluatul! Am avut surpriza la un moment dat ca saratelele mele sa nu fie sarate!

Ingredientele mele nu au fost suficient de sarate. Fie adaugati in aluat, fie puneti sare mare dupa ce ati uns saratelele cu ou.

Am pus aluatul intr-o cutie acoperita cu un capac si l-am pus in frigider peste noapte (aproximativ 8 ore)
A doua zi dimineata am pudrat masa cu faina si am impartit aluatul in doua bucati. Am asteptat 30 de minute pentru a fi mai caldut si a se lucra mai bine.
Una dintre bucati am lasat-o in cutie iar pe cealalta am intins-o pe masa cu sucitorul.
Am inceput apoi sa tai fasii de aluat
Fasiile de aluat trebuie sa aiba aproximativ 1 cm latime si 10 cm lungime. Eu am incercat sa le fac de aceeasi dimeniune dar nu au fost chiar perfecte.
Le-am pus apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu o pensula si ou batut. In final am presarat si sare de mare.
Am copt saratelele la 180C timp de 15-20 minute. Cuptorul trebuie incalzit inainte de a coace saratelele.
Saratelele mele au avut mare succes si cu siguranta se vor mai face.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d