Salata vieneza / Viennese Salad
E prima data cand o fac si mi s-a parut interesanta. Daca aveti probleme de digestie (asa cum am eu), gustati pentru ca e foarte buna, dar lasati pe altii sa consume mai multa. Sau faceti putina. 🙂
Ingrediente:
– 500 g carne tocata de curcan
– 3-4 castraveciori murati
– 2 oua
– 2 galbenusuri
– ulei de floarea-soarelui
– 2 linguri de mustar
– 2 cepe rosii
– sare
– piper
– cimbru
Se amesteca carnea cu ouale, piperul, sarea si cimbrul.
Formati chiftelute mici pe care le asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit. Eu le-am lasat la temperatura medie cca 45 de minute. Le-am intors o singura data.
Scoateti chiftelutele din cuptor si le lasati sa se raceasca. Intre timp veti prepara maioneza din 2 galbenusuri, 2 linguri de mustar si ulei de floarea soarelui. Daca nu va place maioneza de casa, puteti folosi din comert.
You take out the meatballs from the oven and you let them cool off. Meanwhile you will prepare the mayonnaise of 2 eggs, 2 teaspoons of mustard and sunflower oil. If you don’t like homemade mayonnaise you can use the one from supermarket.
Se pun maioneza, castraveciori si ceapa taiate marunt si se amesteca. Salata se va lasa timp de 2-3 ore in frigider dupa care se va servi.
Aceasta salata o puteti servi ca si aperitiv. Este potrivita pentru mesele de Sarbatori si nu numai.
Ma intorc mai tarziu cu o reteta simpla, simpla! 🙂
I’ll be back later with a simple, simple recipe! 🙂