Aperitive / Appetizers

Salata turceasca de morcovi

Zilele acestea am dat de niste fotografii pe care le-am facut in una din numeroasele mele vizite de lucru la Istanbul.

Imi place foarte mult sa stau la hotelurile micute de la Sultanahmet. Mai mereu la acestea micul dejun este o adevarata sarbatoare culinara! Iar unul din felurile mele preferate pe care le servesc este salata de morcovi.

Ingrediente:

-2 morcovi medii

-3 linguri de ulei de măsline

-2 catei de usturoi

-1 cutie de iaurt grecesc 10% grăsime

-sare

Cum procedam. Morcovii se spală și se razuiesc pe răzătoarea mare.

Intr-o tigaie cu strat antiaderent se pune uleiul de măsline.

Tigaia se pune la foc mediu iar după 2 minute se adauga morcovul.

Se caleste pana se înmoaie puțin după care se pune usturoiul pisat.

După câteva minute se pune sare și se ia de pe foc.

Morcovul călit se lasă sa se răcească după care se amesteca cu iaurtul.

Se servește ca aperitiv, mic dejun, lângă friptura, pe pâine.

Mai multe detalii gasiti in videoclipul de mai jos:

Daca doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d