Aperitive / Appetizers,  Legume / Vegetables

Salata de vinete – una dintre retetele pe care le fac eu

Suntem inca in sezonul vinetelor gustoase si cu totii incercam sa profitam cat mai mult de ele: le coacem pentru a le congela, le punem la zacusca si facem tot felul de retete care mai de care mai gustoase!

Una dintre retetele de salata pe care le fac este foarte gustoasa si de mare efect atunci cand am musafiri. Exista multe moduri in care poti face salata: simpla, de post, cu maioneza, cu ceapa calita, cu ceapa cruda sau chiar cu mix de ceapa si usturoi. Eu fac aceasta reteta de salata de vinete in care pun un galbenus de ou, fara a face maioneza propriu zisa. Este absolut delicioasa!

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta sunt:

-4 vinete de mărime medie
-150 ml ulei
-1 galbenus de ou
-1 ceapa mica
-sare după gust

Mie imi place sa coc vinetele pe gratar, afara. Mi se pare ca acel gust de fum este de fapt secretul intregii retete.

Vinetele pe care le aleg de obicei sunt fie medii, fie mari. Cele micute mi se pare ca au multe seminte si uneori sunt si usor iuti. Dupa ce le coc le las sa se scurga pe un plan usor inclinat.

Acestea sunt toate ingredientele de care aveti nevoie.

Pentru a le curata usor indepartez prima bucata de coaja.

Apoi scot miezul vinetei cu ajutorul unei linguri. Asa evit curatatul greoi si economisesc si timp.

Am asezat apoi vanata pe un tocator.

Toc fiecare vanata curatata cu ajutorul unui cutit de inox. Fiind foarte bine coapta, nu e nevoie de prea mult efort.

Am taiat apoi ceapa marunt pentru a o avea pregatita cand terminam salata.

Am pus vinetele tocate intr-un vas si apoi am adaugat galbenusul de ou. Am mixat numai cat sa omogenizez vinetele cu galbenusul.

Am adaugat ulei in fir subtire insa numai o parte din intreaga cantitate. Am mixat ca sa omogenizez dupa care am continuat sa pun ulei si si sa mixez pana l-am terminat.

In final am adaugat sarea si ceapa si am mixat pentru a omogeniza.

Eu de obicei pun salata intr-un recipient care se poate inchide cu un capac si o pun in frigider pentru o ora sau doua. Abia apoi o servesc la masa.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d