
Salata de vinete cu ardei kapia copt
Inca mai gasim la piata si in supermarket vinete si ardei kapia cat sa ne facem pofta de salata pusa pe paine proaspata.
Eu am profitat si am cumparat fix cate vinete imi trebuiau plus o mana de ardei kapia. Daca nu gasiti, sigur merge si cu vinete coapte in vara si congelate si cu ardei kapia pusi cu grija ca sa-si mentina gustul.

Ce ingrediente am folosit pentru aceasta reteta:
-3 vinete
-3 ardei kapia
-2-300 ml ulei
-1 galbenus de ou
-1 ceapa
-2-3 catei de usturoi

Am intepat vinetele din loc in loc cu un cutit.

Am asezat vinetele in cosul air fryer-ului si am potrivit temperatura la 180C. Pentru inceput le-am lasat sa se coaca 26 de minute, dupa care le-am mai lasat inca 10 minute. Timpul de coacere depinde de cat de mari sunt vinetele, de soi, etc. Asa ca trebuie incercate si ajustat timpul dupa nevoie.

Apoi am copt ardeii kapia. Am potrivit temperatura la 180C si i-am lasat initial 12- apoi in final au fost 14 minute.

Am curatat apoi ardeii si am indepartat cotoarele si semintele.

Am curatat vinetele, le-am lasat sa se scurga si apoi le-am tocat marunt.

Am tocat apoi marunt si ceapa.

Am pus vinetele si galbenusul intr-un bol si am mixat.

Am adaugat treptat uleiul si am continuat sa mixez.

Apoi am pus ardeiul kapia si am continuat sa mixez.

In final am pus sarea, ceapa si usturoiul pisat.


Mai multe detalii puteti gasi in videoclip:

