
Salata de ardei si vinete coapte
Aceasta salata este una dintre preferatele mele din doua motive: gustul si faptul ca se face foarte usor. O pregatesc atat pentru a o consuma imediat cat si pentru iarna. Singura diferenta este ca atunci cand o pun la borcan pentru iarna o sterilizez timp de 30 de minute in cuptor.

Iata ce ingrediente am folosit:
-2 ardei kapia mari
-1 vânata medie
-1-2 căței de usturoi
-100 ml ulei
-2-3 linguri de oțet
-sare (după gust)
-1 lingurița de miere si 150 ml apa (opțional)

In cazul in care va place uleiul de masline mai mult, nu ezitati sa folositi. Mie imi place ca uleiul sa fie cu gust neutru cand fac salate.

Am pus legumele sa se coaca intr-o tigaie mai veche. Le puteti face si la gratar si chiar vor fi mai gustoase.

Le-am copt pana s-au inmuiat si au capatat o crusta frumoasa.

Am lasat legumele sa se raceasca putin si m-am apucat sa fac amestecul unde urma sa le pun.

Am zdrobit cateii de usturoi intr-un bol.

Am adaugat uleiul

Apoi otetul

Am pus si o canuta de apa-cam 150 ml pentru ca legumele nu au lasat multa zeama.

Am pus si sare dupa gust. Nu imi place in mod deosebit piperul in salata aceasta, asa ca nu am pus.

Am curatat vanata

Apoi am curatat si ardeii si am indepartat cotoarele si samburii.

Am rupt legumele in fasii dupa care le-am pus cu tot cu zeama rezultata in bolul unde am facut amestecul cu ulei si otet.

Am amestecat totul si am lasat bolul acoperit in frigider cam doua ore. Salata se poate consuma si calda, si rece. Mie imi place mai mult rece, simpla sau langa orice altceva, ca si garnitura.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

