Legume / Vegetables

Salata calda de pastai de fasole

Multi dintre noi cunoastem acest fel de mancare sub diverse denumiri: fasole cu usturoi, fasole prajita, fasole rasol, fasole aita (in zona Ardealului). Indiferent cum i-ar spune, este unul dintre felurile de mancare pe care il pregatesc des mai ales vara, cand gasesc si rosii proaspete si gustoase.

Reteta este foarte simpla. Chiar si un copil o poate face fara mare efort! Iata ce ingrediente am folosit eu:

-500 g fasole pastai

-2 rosii mari, carnoase

-3 catei de usturoi

-100 ml ulei

-sare

-o crenguta de telina

-patrunjel verde

Am pus o oala cu apa la fiert in care am adaugat putina sare. Cand apa a inceput sa fiarba, am pus pastaile de fasole curatate si spalate si crenguta de telina, pentru gust. Le-am fiert cam 10-12 minute pentru ca erau crude, proaspat culese din gradina.
Cat au fiert pastaile eu am taiat rosiile in cubulete si le-am pus intr-un castron. Apoi am curatat si presat cei trei catei de usturoi.
Am pus pastaile fierte peste rosii si usturoiul pisat.
Am adaugat putina sare si ulei.
Am adaugat si patrunjelul tocat marunt si am amestecat cu o paleta.
Am servit-o calda insa este foarte gustoasa si rece, mai ales in zilele calduroase de vara.

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d