
Rulouri de vinete cu branza de capra
Mi-am propus inca de la inceputul verii sa fac mai multe retete cu legume de sezon. Mi-am dat seama ca nu am prea multe retete cu vinete pe blog, asa ca a venit momentul sa corectez acest lucru.
Pe langa salata de vinete imi place sa fac unele retete cu vinete coapte, altele in combinatie cu legume, cu branza sau afumatura. Azi este randul unei retete care mie imi place mult pentru ca are trei dintre ingredientele mele preferate: vinete, ardei kapia copt si branza de capra.

Iata ce ingrediente am folosit:
-1 vânata
-200g brânza de capra
-3 căței de usturoi
-1 ardei kapia
-3 linguri ulei de măsline
-100 ml apa
-sare
-piper
-oregano

Pentru aceasta reteta am preferat sa folosesc oregano uscat, desi aveam si din cel verde, de gradina. Aromele celorlalte ingrediente ar fi fost estompate.

Am taiat vanata in felii potrivit de groase si le-am sarat. Apoi le-am lasat acoperite cu o hartie cateva minute.

Intre timp am pus un ardei kapia sa se coaca intr-o tigaita. Daca il puteti face la gratar, si mai bine-gustul va fi cu atat mai bun.

Eu am pus feliile de vinete in air fryer pentru 10-12 minute la 175C. Daca nu aveti air fryer, le puteti pune si la cuptor la 175C pentru 10-15 minute. Este nevoie sa facem acest pas pentru ca feliile de vinete sa se poata rula, dar si ca sa elimine o parte din zeama.

Daca feliile vi se par cam uscate sau daca ati patit ca mine si le-ati copt un pic prea mult pe cele taiate subtiri, nu e problema. Abia vor avea un gust mai bun in momentul in care le vom pune in cuptor cu umplutura.

Am curatat ardeiul kapia de coaja, cotor si seminte.

Am inceput sa pun ingredientele pentru umplutura in bolul blenderului. Am adaugat pentru inceput usturoiul.

Au urmat fasiile de ardei copt.

Apoi am pus si branza de capra.

In final am pus condimentele si uleiul de masline.

Am pus blenderul in functiune si am obtinut o pasta densa, aromata.

Am pregatit un vas in care urma sa pun rulourile de vinete la cuptor si apoi m-am apucat sa le formez.

Am pus umplutura pe toata suprafata feliei de vanata.

Si apoi am rulat-o cu grija si am asezat-o in vas.

Dupa ce le-am asezat pe toate in vas am turnat putina apa si ulei de masline. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am asezat in cuptorul preincalzit in prealabil la 180C. Am lasat vasul in cuptor timp de 20-25 minute. Daca va place ca vinetele sa fie si mai moi, atunci le puteti lasa mai mult in cuptor.

In ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptor fara aluminiul de deasupra pentru a capata putina crusta si culoare.



Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

