Desert / Dessert

Rulouri cu zmeura și crema de migdale

Zilele trecute mi s-a facut o pofta teribila de rulouri. Le aveam pe lista de mai mult timp si stiam ca si ai mei isi doreau un rulou caldut si aromat, cu glazura dulce acrisoara de lamaie. Ce poate fi mai bun?

Nu voiam sa fac varianta clasica, ci niste rulouri cu o umplutura complet noua, foarte aromata si inedita. Si asa ca am ales sa fac o umplutura de-a dreptul decadenta de zmeura si crema de migdale! Cum se fac? Pai foarte simplu pentru ca voi stiti ca mie imi plac retetele pentru care nu ne complicam prea tare.

Ingredientele folosite:

Aluat
-600 gr faina
-200 ml lapte
-100 gr zahar
-1 pachet drojdie (20 g)
-100 gr unt
-2 oua
-vanilie

Filling
-200 g zmeura
-190 g crema migdale

Glazura
-50g zahăr pudra
-1/2 lamaie
-fulgi de migdale

Pentru aceasta reteta am folosit crema de migdale cumparata si zmeura din gradina noastra. O varianta foarte gustoasa de crema de migdale gasiti si voi acum in oferta Lidl De Luxe. In cazul in care nu gasiti, o puteti prepara chiar voi din migdale decojite, putin zahar pudra si esenta, date prin blender.

Am inceput sa prepar un aluat dospit care se face foarte usor si repede. Am sfaramat drojdia in laptele caldut (nu fierbinte!)

Am pus apoi esenta de vanilie. In mod normal as fi pus extract insa nu am gasit ce imi doream, asa ca am folosit ce am gasit prin sertare.

Am amestecat cat de bine am putut drojdia si laptele. Le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, timp in care m-am ocupat de altceva.

Am batut bine cu o furculita cele doua oua cu zaharul.

Pentru framantare am folosit robotul de bucatarie, in vasul caruia am pus faina. Voi puteti framanta si cu mana deoarece nu este necesar sa faceti asta o perioada lunga.

Am pus robotul in functiune si am inceput sa torn amestecul de lapte cu drojdie. L-am incorporat treptat pe tot.

Apoi a urmat amestecul de oua cu zahar. Am procedat la fel-am incorporat amestecul treptat.

In final am incorporat untul topit. Aluatul trebuie sa se desprinda usor de pe paleta, sa nu mai fie lipicios. Tineti cont de acest aspect si in cazul in care framantati cu mana.

Asa arata aluatul in momentul in care am oprit mixerul. L-am impaturit frumos, dupa care l-am transferat intr-un bol uns cu ulei. Bolul l-am acoperit cu o folie de plastic.

Dupa circa o ora, aluatul meu a crescut precum Fat Frumos!

Am pus putina faina si am intins aluatul. Pe toata suprafata lui am intins continutul borcanului de crema de migdale.

Am inceput apoi sa pun zmeura congelata. Eu nu am dezghetat-o, fiind mai usor de manevrat.

Dupa ce am pus toata zmeura am indoit capetele aluatului in interior si am rulat cu grija.

Am imparit aluatul in opt bucati aproximativ egale si le-am taiat cu ajutorul unei ate.

Am asezat cele opt bucati intr-o tava incapatoare, lasand loc intre ele. Le-am acoperit si le-am lasat sa mai dospeasca aproximativ 15-20 minute. Intre timp am preincalzit cuptorul la 180C, sus-jos.

Am bagat tava in cuptor pentru 30 de minute. Dupa 15 minute am deschis cuptorul si am intors tava, pentru ca rulourile sa se coaca uniform. Intre timp am preparat glazura-am amestecat toate ingredientele pana am omogenizat.

Am scos tava din cuptor si am lasat rulourile sa se racoreasca 10 minute.

Am pus glazura pe fiecare rulou si am presarat fulgii de migdale.

Gustul este extraordinar! Umplutura este cu adevarat inedita si combina aromele atat de bine!

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d