Advertorial,  Desert / Dessert

Rulouri cu nuca si scortisoara

In urma cu o saptamana am pregatit niste rulouri cu nuca si scortisoara absolut delicioase – pufoase, aromate, pline de nuca.

Iata ce ingrediente am folosit pentru coca:

– 500 g faina

– 20 g drojdie

– 300 ml lapte

-50 g zahar

-50 unt

-3 galbenusuri

-un praf de sare

-esenta de vanilie

-esenta de lamaie

Ingrediente pentru umplutura:

-200 g nuca macinata

-50 g zahar

-50 g unt

-scortisoara

Pentru aceasta reteta am folosit un nou tip de faina – Nobila de la 7 Spice.

https://www.saptespice.ro/produs/faina-480-nobila-cofetarie-patiserie/

Faina NOBILA este o faina fină și rafinată tip 480, recomandata pentru specialitati sofisticate de cofetarie si patiserie. Eu am cumparat-o de la Selgros si de curand am regasit-o si la Carrefour.

Este o faina versatila, ce se poate folosi pentru o gama larga de retete – foietaje, aluaturi fluide, coji de ecler, aluaturi dospite, piscoturi sau fursecuri.

Am avut pana acum experiente foarte placute cu acest tip de faina. Am folosit-o la pizza, aluaturi dospite, cozonac. Aluatul rezultat va fi foarte elastic, usor de modelat si are un gust foarte placut.

Cum am preparat aluatul? Foarte simplu.

Am cantarit toate ingredientele pentru aluat. Apoi am pus drojdia cu putina faina si lapte intr-un mic bol si am lasat sa se activeze.

Intre timp am pus toate ingredientele uscate in bolul mixerului. Apoi am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Am mixat ingredientele uscate cu lapte si apoi am adaugat pe rand galbenusurile si untul topit.

Intre timp drojdia s-a activat si am adaugat-o peste aluatul din bol si am continuat sa mixez.

Aluatul este gata cand devine elastic si se desprinde usor de pe carligul mixerului.

L-am pus intr-un bol uns cu ulei si l-am acoperit cu folie alimentara. Aluatul a dospit cam o ora, timp in care eu am pregatit umplutura.

Am prajit pentru cateva minute nucile intr-o tigaie cu strat antiaderent. Dupa ce s-au racit, le-am macinat si le-am amestecat cu unt topit, zahar si scortisoara. Aluatul dospit l-am intins pe masa unsa cu ulei si am intins umplutura cu o spatula pe toata suprafata lui. Apoi l-am rulat, l-am impartit in opt parti egale si l-am taiat. Am obtinut opt rulouri pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Rulourile trebuie puse la o anumita distanta pentru a le lasa loc sa dospeasca in tava. Eu le-am lasat la dospit inca 15 minute.

Am copt rulourile la 180 C timp de 45 de minute. Cuptorul a fost preincalzit timp de 20 de minute.

Cand le-am scos din cuptor, le-am uns cu apa cu zahar, pentru luciu si gust desavarsit.

Daca doriti mai multe detalii, videoclipul il puteti gasi aici:

Rulourile mele au fost gustate si apreciate de mai multe persoane. Aluatul a fost foarte pufos, aromat si s-a desprins in fasii.

Sper sa va placa si voua la fel de mult. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d