Desert / Dessert

Rulouri cu crema de cafea

Prajiturile cu cafea si orice bautura care contine cafea se numara printre preferatele mele! Zilele trecute trebuia sa pregatesc niste prajituri si m-am gandit ca e momentul perfect sa fac niste rulouri cu cafea.

Reteta este foarte simpla si la indemana oricui. Trebuie numai sa aveti formele necesare ca sa faceti rulourile/conurile.

Conuri (30 Buc):
-foietaj – 2 foi -800g
-2 gălbenușuri

Crema:
-250 g mascarpone
-200 ml frișca
-2 linguri zahăr pudra
-1 lingura cafea solubilă
-boabe de cafea-pt decor

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete. Pentru a lucra cat mai usor cu el, aluatul a fost tinut in frigider pana in momentul in care l-am folosit.

Am taiat fasii de aproximativ 1 cm latime si le-am infasurat pe forma. Am inceput de la varf si am terminat cam la 1-1.5 cm de capatul formei, asa cum se vede in fotografie. Puteti vedea detalii in videoclipul de pe YouTube.

Am pus rulourile in tava, pe hartia de copt si le-am dat cu galbenus de ou. Am fost atenta sa nu ating cu galbenus partea neacoperita de aluat-dezlipirea dupa coacere este foarte dificila daca se atinge forma cu galbenus.

Am copt conurile 17-20 de minute la 200C. Imediat dupa ce le-am scos din cuptor am prins forma cu un prosop si am rasucit putin, apoi am scos conul cu atentie. Primele au fost putin mai greu de scos dar restul s-au desprins foarte usor.

Cat s-au racit conurile eu am facut crema.

Am pus mascarpone in vasul mixeruluisi apoi am adaugat smantana. Am mixat la viteza mica.

Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, insa am crescut viteza.

In final am adaugat cafeaua solubila si am continuat sa mixez pentru inca 1-2 minute. Evitati sa mixati crema prea mult deoarece se va branzi.

Am pus posul intr-un pahar inalt si am transferat crema din bol. Apoi am umplut cateva rulouri. Am continuat sa pun astfel crema in pos pana am umplut toate conurile.

Am umplut fiecare con si am pus cate o boaba de cafea ca si decor.

Conurile/rulourile cu crema de cafea au fost foarte apreciate-crema este usoara, nici prea dulce, nici prea amaruie.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d