Rulada de vita cu alune si kiwi / Beef roll with hazelnuts and kiwi
Dar nu am sa scriu reteta pana nu imi ridic premiul de la Green Garl. Invit pe oricare dintre voi sa ia acest premiu virtual. Regula este sa spun 7 lucruri despre mine:
1. Am inceput sa gatesc acum 2 ani.
2. Ador vanilia si cafeaua.
3. Imi plac orhideele.
4. Culoarea mea preferata este rosu.
5. Imi plac vara, soarele si marea.
6. Orasul meu de suflet este Cluj Napoca.
7. Nu-mi plac agitatia si aglomeratia.
Acum pot sa va scriu si reteta :).
Ingrediente:
– 1 kg carne de vita
– 2 kiwi
– 15-20 alune
– 2 linguri ulei de alune
– sare
– apa
6. My city of soul is Cluj Napoca.
Se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o bucata pe care sa o putem rula. Se taie kiwi in feliute si se aranjeaza pe bucata de carne.
Se pun alunele taiate in bucatele.
Carnea se ruleaza si se leaga cu ata.
Se pune intr-un vas termorezistent. Se adauga apa, ulei si putina sare. Se acopera cu un capac sau aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit. Rulada este facuta atunci cand la inteparea cu furculita nu opune rezistenta. In ultimele 10 minute se lasa neacoperita pentru a se rumeni.
Aceasta rulada se poate servi ca aperitiv sau cu garnitura de orez sau cartofi.
You can serve this roll as a appetizer or with a side dish (rice or potatoes).