Desert / Dessert

Rulada cu zmeura, coacăze si ciocolata alba

Acum cativa ani am facut o rulada cu cirese amarene si ciocolata neagra care a ramas unul dintre cele mai iubite deserturi facute de mine. Am refacut-o in aceasta vara si la servirea ei am primit o sugestie care mi-a placut mult: sa fac o rulada cu zmeura, coacaze si ciocolata alba. Si iata ca am facut-o!

Ingredientele folosite pentru aceasta rulada:

-5 oua
-5 linguri de zahăr
-5 linguri de faina
-1 plic praf de copt
-2 plicuri vanilie
-1 lingura coaja de lămâie bio

Crema
-250 ml frișca lichida
-250g ricotta
-2 linguri zahăr pudra
-1 plic vanilie
-1 lingura esența zmeura (opțional)

Daca nu aveti fructe proaspete le puteti inlocui cu fructe congelate.

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in bolul mixerului. Am inceput sa mixez la viteza medie.

Apoi am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez.

Am adaugat si praful de copt

Si tot acum am pus zi zaharul vanilat. Am continuat sa mixez inca un minut.

In final am pus si coaja de lamaie si am mai mixat putin.

Pentru incorporarea galbenusurilor si fainii nu am mai folosit mixerul ci o spatula de silicon.

Am pus treptat galbenusurile si am amestecat cu miscari circulare, de sus in jos.

Am procedat in acelasi fel si cu faina. Am adaugat-o treptat si am amestecat cu miscari circulare, de sus in jos.

Pentru a coace blatul am folosit una dintre tavile cuptorului pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Toata compozitia am pus-o pe hartie si am intins-o cu spatula.

Am copt blatul la 165-170C timp de 10-12 minute.

Am lasat blatul sa se racoreasca 5 minute dupa care l-am desprins de hartie cu spatula de silicon. Apoi, folosindu-ma de aceeasi hartie de copt, am rulat blatul strans si l-am lasat sa se raceasca. De ce? Pentru ca astfel el va fi mai usor de rulat dupa ce va fi umplut cu crema.

Intre timp am preparat crema. Am adaugat frisca racita in frigider cel putin 24h inainte de a fi folosita.

Tot acum am adaugat si zaharul pudra.

Am pus si ricotta dupa care am inceput sa mixez la viteza medie.

Cand crema a fost aproape gata am pus si esenta de zmeura.

Am derulat blatul si am pus toata crema pe el.

Am intins crema cu spatula de silicon.

Am pus toate fructele peste crema, avand grija ca acestea sa fie amestecate. Am rulat apoi cu grija blatul.

Dupa ce am rulat blatul, am pus bucatelele de ciocolata intr-un vas special pentru topit.

Apoi am pus si bucatelele de unt. Am topit ciocolata si untul pe baie de abur.

Am pus glazura pe rulada cu ajutorul spatulei.

Deasupra am asezat cateva fructe. Voi puteti decora rulada cum doriti.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d