Desert / Dessert

Rulada cu coacaze si ciocolata alba

Sigur ati aflat pana acum ca imi plac foarte mult ruladele. Si daca sunt cu multa crema si ceva fructe, cu atat mai bine!

Noi avem in gradina doua tufe de coacaze negre si in fiecare an pun ca congelator pentru smoothie si prajituri. Anul acesta se pare ca le-a mers foarte bine, asa ca am pus destul de multe. Aroma lor este deosebita si ne plac mult in prajituri si smoothie.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

Blat:
-4 oua
-4 linguri zahăr
-4 linguri faina
-praf copt
-coaja lamaie
-vanilie

Crema:
-150 g smântâna pentru frișca
-200 g ciocolata alba
-coacăze

Mi-am pregatit ingredientele pentru blat.

Daca aveti posibilitatea de a face crema de ciocolata alba cu o seara inainte sau macar cateva ore inainte de a face blatul, ar fi perfect. Crema are nevoie sa se raceasca si sa se odihneasca 6-8 ore.

Am pus albusurile in bolul robotului de bucatarie si am adaugat putina sare.

Am inceput sa le mixez la viteza mica dupa care am adaugat zaharul treptat.

Am continuat sa mixez, insa la o viteza mai mare. Am obtinut o spuma densa.

Am pus praful de copt si zaharul vanilat si am mai mixat putin.

A urmat apoi coaja de lamaie.

Am scos bolul mixerului si am pus treptat galbenusurile, amestecand cu miscari circulare pentru a omogeniza compozitia.

Am continuat apoi cu faina. Am pus faina treptat si am amestecat, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Pentru a coace blatul am folosit o tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Am intins compozitia cu ajutorul unei spatule, avand grija sa nivelez bine.

Am copt blatul timp de 17-20 minute la 165-170C.

Dupa ce am scos blatul din cuptor, am desprins usor cu o spatula foaia de copt. Apoi am rulat blatul caldut cu ajutorul foii de copt. Am pus rulada invelita in foaia de copt intr-un prosop curat si am lasat-o sa se raceasca.

Am facut apoi crema. Aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a se raci si a se odihni in frigider. Asa ca eu am facut-o dimineata si am folosit-o spre seara.

Am pus smantana intr-o craticioara si am incalzit-o, insa fara a o fierbe.

Am pus ciocolata si am amestecat bine, pana aceasta s-a topit si s-a omogenizat cu smantana. Am pus o folie alimentara deasupra vasului si am lasat-o la racit cam o ora. Apoi am pus vasul in frigider unde a si ramas pana am folosit crema.

Am scos crema din frigider si cateva coacaze din congelator.

Crema se mixeaza cateva minute dupa care se adauga coacazele. Eu le-am zdrobit putin – pentru gustul si culoarea cremei.

Crema a capatat o nuanta frumoasa de mov iar gustul a fost divin!

Am derulat blatul si am intins crema pe toata suprafata lui cu o spatula.

Am pus cateva coacaze congelate din loc in loc.

Apoi am rulat din nou blatul si l-am invelit in folie de aluminiu. Rulada trebuie sa se odihneasca in frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d