Desert / Dessert

Rulada cu cirese amarene

Cand am fost la ai mei la Valcea am ajuns si la Olanesti intr-o scurta plimbare. Acolo am gasit cirese amarene la o doamna pe aleea care duce la izvorul 24. Am cumparat doua kilograme dar nu am reusit sa le mancam pe toate. Asa ca au ramas prin frigider pana acum doua zile cand am pregatit o prajitura delicioasa.

Sper sa mai gasiti si voi la piata cirese si sa faceti aceasta prajitura racoroasa si aromata.

Ce ingrediente am folosit:

Blat

-5 oua

-4 linguri de faina

-2 linguri de cacao

-5 linguri de zahăr brun

-1 plic praf de copt

-vanilie

Umplutura

-500 g crema de brânza

-2 linguri zahăr pudra

-300 g cireșe amarene fără sâmburi

-vanilie

-2 linguri zahăr brun

Glazura

-180 g ciocolata

-100 g smântâna lichida

Am pregatit toate ingredientele. Am separat si albusurile de galbenusuri.
Am mixat albusurile cu un praf de sare.
Albusurile si-au dublat volumul, deci e momentul sa adaugam zaharul. Brun de data aceasta.
Spuma va capata o culoare frumoasa.
Mixam pana obtinem o spuma ferma.
Apoi adaugam treptat galbenusurile si le incorporam cu miscari circulare, de sus in jos, ca sa mentinem aerul in spuma. Si esentele se adauga tot la acest pas.
La fel procedam si cu faina amestecata cu praf de copt. Le adaugam treptat si le incorporam cu miscari circulare, de sus in jos.
In final am pus si cacao si am incorporat-o.
Compozitia se va pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se niveleaza cu o spatula.
Tava se baga in cuptorul preincalzit la 160-170 C, coacere sus-jos, pentru aproximativ 20 de minute.
Blatul este copt daca trece testul scobitorii.
In timp ce blatul se racoreste putin, scoatem samburii cireselor.
Presaram zahar pe ele si vanilie, le amestecam si le punem la frigider cat blatul se raceste-aproximativ o ora.
Blatul se desprinde usor de hartia de copt si se ruleaza incet. Ruloul obtinut se inveleste intr-o hartie de copt sau un prosop si se lasa la racit cam o ora.
Se amesteca branza cu zaharul pudra.
Blatul se deruleaza si se pune pe masa dupa ce a stat rulat timp de o ora.
Se intinde crema de branza pe tot blatul si se niveleaza bine.
Se adauga ciresele si se ruleaza strans, Apoi se inveleste strans intr-o hartie de copt si apoi intr-un prosop si se baga la frigider pentru cel putin doua ore.
Am topit ciocolata la bain marie si apoi am amestecat-o cu smantana lichida.
Am intins ciocolata pe toata rulada si am nivelat-o cu o spatula. Apoi am lasat-o la frigider o jumatate de ora. Poate fi taiata cu un cutit ascutit trecut prin apa fiarta.
Rulada mea a fost apreciata si gustata atat de familie, cat si de vecinii mei. Este atat de gustoasa pe cat de aratoasa!
Pofta buna!

Daca doriti sa vedeti videoclipul retetei, il gasiti aici:

Iar daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d