Rulada cu ananas si caise din compot
Ruladele se numara printre deserturile preferate ale familiei mele si ale prietenilor nostri. Iar cea cu ananas si caise s-a bucurat de un mare succes, fiind foarte aromata.
Blat
-5 oua
-5 linguri de zahăr
-6 linguri de faina
-1 plic praf de copt
-esența de vanilie
Crema
-400 g crema de brânza Quark (sau tip Fagaras)
-200 ml de smântâna pentru frișca
-3 linguri zahăr vanilat
-3 linguri zahăr cristal
-5-6 caise din compot tăiate cubulețe
-4-5 felii de ananas tăiate cubulețe
Glazura
-100 g ciocolata alba
-50 g smântâna pentru frișca
-1 lingurița de ulei
Sau
-zahăr pudra
Acestea sunt ingredientele folosite pentru aceasta reteta.
Am separat albusurile de galbenusuri . Albusurile le-am pus intr-un bol mare.
Am adaugat putina sare peste albusuri.
Apoi am mixat pana cand albusurile si-au dublat volumul si au devenit o spuma.
Am pus coaja de lamaie.
Apoi am pus praful de copt si am mixat pentru a omogeniza.
Am adaugat si vanilia si am continuat sa mixez.
Am amestecat putin galbenusurile pentru a le omogeniza.
Am adaugat treptat galbenusurile si am amestecat cu miscari de sus in jos pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.
A urmat faina. Am adaugat treptat faina, lingura cu lingura, si am amestecat cu aceeasi miscare de sus in jos.
Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul la 165-170 C timp de 15-20 minute.
Cat s-a copt blatul am pregatit fructele pentru a fi taiate.
Am taiat fructele in cubulete.
Fructele au fost puse intr-o strecuratoare pentru a se scurge toata zeama ramasa din compot.
Dupa ce am scos blatul din cuptor si s-a racit putin, l-am desprins incet de hartia de copt.
Apoi am rulat strans blatul cu hartia de copt. Acesta este destul de elastic pentru ca este subtire-deci nu se va rupe.
Ca sa fiu sigura ca este bine strans blatul, l-am invelit si intr-un prosop curat. El va ramane asa cel putin o ora.
Am pus in bolul mixerului crema de branza.
Apoi am pus si o cutie de smantana dulce pentru frisca.
Am adaugat si zahar vanilat si zahar cristal.
Am mixat la viteza mica si apoi la viteza medie timp de 10 minute.
In ultimele 2-3 minute am mixat la viteza mare. In final am obtinut o crema moale si fina.
Am desfacut si derulat blatul.
Am pus crema pe toata suprafata blatului.
Crema trebuie intinsa bine si chiar daca vi se pare moale, nu este nici un fel de problema. O parte din crema va intra in blat.
Am presarat fructele pe toata suprafata blatului.
Puteti sa puneti chiar mai multe fructe, insa bine scurse de zeama.
Am rulat blatul cat am putut de strans dupa care l-am invelit intr-o foaie de aluminiu. Rulada se tine in frigider cel putin 4 ore inainte de a fi taiata si consumata.
Dupa cele 4 ore, am scos rulada si am taiat-o in doua bucati pentru a fi mai usor de manipulat. Rulada se poate glazura cu ciocolata alba (asa cum am facut eu), sau se poate pudra cu zahar.
Am taiat rulada in felii mai groase. S-a bucurat de un real succes, fiind una din prajiturile care in mod sigur se vor repeta.
Mai multe detalii gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured