
Quiche cu faina fara gluten
Perioada aceasta este perfecta pentru a incerca retete pline de parfum, gust si culoare. Avem multe legume delicioase si multe ierburi aromatice. Si cand sarbatorile in familie iti ofera ocazia perfecta sa faci acest lucru, e cu atat mai bine.
In general la aceste intalniri ale familiei apar tot felul de constrangeri care sunt datorate fie gusturilor diferite sau unor intolerante. Asa s-a intamplat si acum. A trebuit sa gasesc o reteta care sa se preteze atat pentru cei care nu au un regim anume, cat si pentru cei care au intoleranta la gluten. Si am gasit-o pe cea care a multumit pe toata lumea!

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
Blat
-250g faina fără gluten
-100g unt
-100 ml apa rece
-sare
Umplutura
-2 gogosari
-1 ceapa
-4-5 ciuperci
-sare
-2 oua
-2 linguri smântâna
-100g mozzarella
-50 g mix brânza

In aceasta perioada folosesc numai legume si fructe romanesti, in marea lor majoritate cumparate de la piata.

Am pus untul rece intr-un vas incapator.

Apoi a urmat faina fara gluten. Pe piata se gasesc mai multe tipuri de faina fara gluten. Eu am gasit un tip care avea predominant faina de orez, motiv pentru care si culoarea este alb intens.

Am amestecat untul cu faina pana am obtinut un mix de consistenta nisipoasa.

Am turnat 100 ml de apa foarte rece si am framantat.

A rezultat un aluat bine legat pe care l-am acoperit cu folie de plastic si l-am bagat in frigider. L-am lasat acolo timp de 20 de minute.

Intre timp am taiat gogosarii in felii de grosime potrivita.

Am taiat si ciupercile cam la aceeasi dimensiune.

Am respectat acelasi dimensiuni si pentru ceapa.

Dupa cele 20 de minute am scos aluatul din frigider si l-am aplatizat cu ajutorul sucitorului.

Am acoperit aluatul cu o foaie de copt si l-am intins cu sucitorul pana am obtinut forma si dimensiunea dorita. Pentru acest lucru va fi nevoie sa va ghidati dupa forma de copt pe care o veti folosi.

Veti observa ca aluatul se va comporta diferit fata de cel care contine gluten.

Am pudrat forma cu faina, am asezat aluatul in ea si l-am intepat din loc in loc cu o furculita. Surplusul de aluat a fost decupat.

Blatul se coace in orb, asa ca am folosit fasole pe care am asezat-o pe o hartie de copt. Fasolea va impiedica aluatul sa se ridice si sa faca bule.

Am copt blatul cu boabele de fasole deasupra timp de 15 minute, la 165-170C.

Am batut ouale cu putina sare si piper si apoi am adaugat smantana. Am amestecat bine pentru a omogeniza compozitia.

Am aranjat pe rand gogosarii

Au urmat ceapa

Si apoi ciupercile.

Peste toate acestea am turnat amestecul de oua cu smantana.

Am presarat branza pe toata suprafata.

Am mai pus forma in cuptor pentru inca 20-25 de minute, la 170C.

Acest quiche se consuma cald sau rece si poate fi insoltit de sosuri: de rosii, ketchup, sos picant, etc. Intre timp am facut exact aceeasi reteta, insa cu faina alba de grau. A iesit la fel de gustoasa in ambele variante!

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

