
Quiche cu anghinare si ardei kapia
Acum cateva zile mi-am dat seama ca nu am mai facut de mult timp un quiche. Si cum aveam numai cateva ingrediente la indemana, am improvizat putin ai am facut cel mai gustos quiche. Cu branza de capra, anghinare, ardei kapia, ceapa.

Iata ce ingrediente am folosit eu:
Blat
-125g unt
-250 g faina integrala
-1 ou
-2 linguri de apa rece
-sare
Umplutura
-150 ml smântâna de gătit
-5 oua
-50 ml lapte integral
-100 g brânza de capra
-1 ardei kapia
-1 ceapa
-câteva bucăți de anghinare in ulei
-sare
-piper
-cimbru

Mi-am pregatit toate ingredientele pentru quiche.

Intr-un bol am pus untul rece.

Am adaugat si oul.

Am condimentat cu sare si piper.

Am adaugat si faina dupa care am inceput sa framant.

Pentru ca aluatul sa nu mai fie sfaramicios si sa se omogenizeze, am adaugat apa rece si am framantat in continuare.

Am obtinut o bila de aluat pe care am invelit-o in folie de plastic si am pus-o sa se odihneasca timp de 30 de minute in frigider.

Intre timp am curatat si taiat legumele. Am taiat prima data ceapa.

Am taiat si ardeiul kapia in fasii.

Apoi am scos cateva bucati de anghinare din borcanul cu ulei si le-am taiat si pe ele.

Odata taiate legumele, am scos coca din frigider…

…am pus-o intre doua hartii de copt…

…si am intins-o cu sucitorul.

Am pus coca intr-o forma de sticla termorezistenta pudrata cu faina si am aranjat-o astfel incat sa acopere bine toata suprafata.

Apoi am finisat marginile, inlaturand surplusul de coca.

Am pus o coala de hartie de copt si bile de ceramica pentru a nu permite aluatului sa creasca in timpul coacerii.

Am copt aluatul timp de 15 minute la 170C. Nu stingeti cuptorul pentru ca veti mai avea nevoie de el!

Cat timp aluatul s-a copt, eu am pregatit umplutura. Am amestecat ouale cu smantana, lapte, sare si piper.

Am pus apoi ceapa peste blatul copt.

Apoi am pus ardeiul.

Am continuat apoi cu anghinarea.

A urmat branza de capra faramitata.

In final am pus amestecul de oua, smantana si lapte si am presarat cimbrul. Am pus quiche-ul la cuptor pentru inca 40 de minute la 170C.

Puteti sa-l serviti fierbinte, caldut sau rece. Oricum ar fi, este deosebit de gustos!



Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

