Toamna si-a intrat in sfarsit in drepturi. Probabil ca am mai spus ca sunt indragostita de soare, vara, mare dar daca vine vorba de o toamna lunga si frumoasa poate ma mai gandesc!…
Si ca sa fac trecerea cat mai placuta, am pregatit ceea ce americanii numesc “comfort food”-pulpe de rata cu hribi in sos de bere.
Iata ce ingrediente am folosit:
-doua pulpe de rata
-500 ml bere neagra
-o ceapa mare
-2 morcovi
-200g hribi cubulete
-sare
-1/2 lingurita nucsoara
-2 cuisoare
-piper
Mi-am pregatit toate ingredientele si m-am apucat de treaba.
Am spalat pulpele si apoi le-am crestat superficial.
Am pus pulpele sa se rumeneasca intr-o tigaie de fonta bine incinsa. Nu am adaugat nici un fel de grasime deoarece pulpele aveau suficienta. Urma oricum sa se topeasca deoarece am crestat pielea.
Pulpele rumenite le-am pus in slow cooker.
Tigaia folosita pentru rumenirea pulpelor o vom folosi dupa aceea pentru a cali ceapa si morcovii.
Am curatat si taiat legumele grosier
Am calit legumele pana s-au inmuiat dupa care am adaugat putina bere. Am lasat berea sa scada si sa se caramelizeze putin.
Am adaugat apoi legumele peste pulpe in slow cooker.
Am pus si cubuletele de hribi dupa care am acoperit totul cu bere. Am setat slow cooker la program de 4 ore, pe functia High.
La jumatatea timpului de gatire am adaugat nucsoara si cuisoarele.
Dupa ce programul s-a terminat, am scos vasul si l-am pus in cuptor 10 minute pentru ca pulpele sa prinda o crusta aspectuoasa si gustoasa.
Am servit pulpele cu piure de cartofi iar sosul l-am pus separat intr-o farfurioara.
Carnea a fost foarte gustoasa, moale si suculenta iar sosul dulce-amarui si aromat.
Mai multe detalii gasiti in reteta video:
VIDEO
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured
Like this: Like Loading...
Related