Carne de porc/Pork

Pulpa de porc la cuptor cu couscous

Cred ca ati observat deja ca nu consum foarte des carne de porc. Totuși se întâmplă uneori sa mi se facă pofta de o bucata de carne de porc la cuptor, afumată sau uneori la grătar.

De data aceasta am avut o bucata de pulpa de porc pe care am gătit-o la cuptor și lângă care am pus niște couscous cu legume. Cum a fost? Delicioasă!

Ingredientele folosite pentru aceasta rețetă:

-1 kg pulpa de porc

-1 ceapa

-1 linguriță de pasta de ardei iute

-1 capatana mica de usturoi

-50 ml de vin

-50 ml de apa

-sare

-piper

-1 castron de couscous

-2 castroane de apa fierbinte

-30 g unt

-2 ardei roșii

-sare

Mi-am pregatit toate ingredientele pentru aceasta reteta.

Am curatat si taiat ceapa.

Am feliat si carnea in bucati de grosime potrivita.

Am asezat carnea in vasul termorezistent.

Apoi am pus ceapa peste carne.

Am si condimentat putin.

Am continuat apoi cu cimbrisorul pe care l-am pus fara sa scot frunzulitele de pe ramura.

Am turnat vinul rosu

Daca e necesar puteti adauga si putina apa. Eu am pus, desi stiam ca pulpa va lasa si ea zeama in vas. Am acoperit vasul si l-am pus in cuptorul preincalzit la 200C. Am lasat carnea cam o ora, pana s-a fragezit. Va fi nevoie sa o verificati din cand in cand. In ultimele minute am lasat vasul fara sa-l mai acopar, ca sa se rumeneasca putin carnea si sa scada si sosul format.

Daca va place carnea mai rumenita, atunci lasati vasul descoperit mai mult timp.

Pana s-a odihnit putin carnea, eu m-am apucat sa pregatesc si garnitura cu legume si couscous.

Am pus untul intr-o tigaie si l-am topit la foc mic.

Apoi am pus legumele.

Am adaugat putina sare si am lasat sa se rumeneasca in unt si sa formeze un sos. A durat cam 6-7 minute pana cand a fost gata. Legumele mele erau congelate si nici nu le voiam prea moi. Voi le puteti lasa putin mai mult pe foc daca va plac mai moi si daca e cazul chiar puteti adauga cateva picaturi de apa.

Am pus un bol de couscous intr-un vas mai mare.

Apoi cu acelasi bol am pus apa clocotita. La un bol de couscous am adaugat doua boluri de apa clocotita.

Am pus si legumele din tigaie si am amestecat. Apoi am acoperit vasul si am asteptat 10 minute. In acest timp couscous-ul se umfla si devine foarte pufos. Combinatia aceasta cu legume trase in ulei este deosebit de gustoasa.

Mai multe detalii despre reteta gasiti si in clip:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d