Carne de pui / Chicken

Pui cu ardei kapia copt

Ca orice gospodina care se respecta, zilele trecute m-am apucat sa scot din legumele ramase congelate de anul trecut.

Stiu ca si voi aveti prin congelator diverse legume si acum ca se apropie vara nu mai stiti ce sa faceti cu ele. E pacat sa le aruncam, asa ca va propun sa incercam impreuna sa le valorificam. Prima reteta pe care am facut-o cu aceste legume a fost pui cu ardei kapia copt.

Ingrediente:

-2 pulpe de pui
-6-7 ardei kapia copți
-1 ceapa
-2-3 fire de usturoi verde
-50 ml ulei
-condimente
-sare
-1 lingura de amidon
-apa
-pătrunjel și oregano verde

Am călit ceapa și usturoiul intr-o cratita cu strat antiaderent.
Apoi am pus doua pulpe de pui tăiate in doua și le-am călit și pe ele.
Am avut cam 6-7 ardei kapia copți in congelator pe care i-am dezghețat, am scos semințele și am păstrat sucul rămas (eu pun in pungi și sucul lor).
Am tăiat ardeiul grosier și l-am pus in cratiță, cu tot cu sucul lasat de ardei.
Adăugați un pic de apa dacă mai e nevoie ca sa fiarbă puiul. Am pus si sarea și condimentele.
Când puiul a fost fiert, am pus un pic de amidon amestecat cu apa -cam o lingura pentru a lega sosul.
In final am adăugat verdeața.

Pentru a vedea pasii apasati play :

De azi ma gasiti si pe YouTube. Va puteti abona pentru a vedea cand public un nou videoclip 🙂

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured?view_as=public

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d