Desert / Dessert

Prajiturele cu lamaie si visine

Uneori cand este cald imi doresc sa pregatesc pentru familie un desert gustos si fresh. De cele mai multe ori mi se cere sa fac o prajitura cu lamaie sau cu o crema acrisoara.

De data aceasta am bifat ambele cerinte: crema acrisoara, cu lamaie. In plus am mai adaugat niste visine parfumate, si ele tot acrisoare. Si a iesit un desert absolut minunat a carei reteta v-o las si voua pentru Pasti.

Iata ce ingrediente am folosit:

Blat
-3 oua
-3 linguri de zahăr
-4 linguri faina
-1 lingura coaja de lămâie
-1 plic praf de copt
-1 plic zahăr vanilat

Crema
-100 g unt gras moale
-200 g zahăr
-2 linguri coaja de lămâie
-50 ml suc de lămâie

-200 g vișine fără sâmbure (proaspete sau congelate)

Coaja de lamaie si sucul le-am avut de la lamai bio. De obicei cumpar mai multe si le razuiesc, dupa care pun coaja cu zahar intr-un borcan, la frigider. Lamaile le storc iar sucul il tin intr-o sticla la rece.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am mixat albusurile pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat zaharul. Am continuat sa mixez.

Au urmat apoi praful de copt si vanilia…

Si coaja de lamaie. Am continuat sa mixez.

Am incorporat galbenusurile treptat, cu miscari circulare, ajutandu-ma de o spatula.

Trebuie amestecat foarte usor deoarece dorim sa pastram cat mai mult aer in compozitie.

In final am adaugat treptat si faina. Am amestecat usor pana am incorporat-o.

Am preincalzit cuptorul la 170C si am pus compozitia intr-o tava de 20×30 cm tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul 15 minute la 170C dupa care l-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am preparat crema. Am pus untul moale si zaharul si am inceput sa mixez.

Apoi am pus ouale si am continuat sa mixez la viteza mica.

Apoi a urmat coaja de lamaie

Si sucul de lamaie. Vedeti ca aspectul nu este omogen-nu este nici o problema si e normal sa fie asa.

Am pus amestecul pentru crema intr-o cratita cu strat antiaderent dupa care l-am pus la foc mic. Am inceput sa amestec incet cu o spatula de silicon.

Dupa cateva minute crema incepe sa capete aspect omogen iar curand va incepe sa se ingroase.

Dupa 12-15 minute in care crema a fiert la foc mic, fiind amestecata in continuu, ea avea acest aspect. Am lasat-o la racit, nu inainte de a pune putina folie alimentara deasupra ca sa nu faca acea crusta specifica, tare.

Am taiat blatul in doua si am pus cam 2/3 din crema pe una din bucati.

Apoi am pus si jumatati de visine peste stratul de crema.

Am adaugat restul de crema peste visine si am intins-o cu o spatula.

Peste ultimul strat de crema vom pune a doua bucata de blat.

Eu am preferat sa nu mai fac nici un fel de glazura pentru aceasta prajitura, ci sa o pudrez cu putin zahar. Ea ar trebui sa stea macar cateva ore in frigider pentru ca acea crema dintre blaturi si visinele sa se aseze bine si sa se poata taia usor.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d