Prajitura “musuroi de cartita”
Probabil ca multi dintre voi stiti aceasta prajitura de ani buni. Eu am mancat prima data in facultate de la o colega de camera si mi s-a parut gustoasa. Ce era si mai interesant – era o prajitura pe care o faceai cu ingrediente la plic iar la acea vreme chiar era inedit.
Dupa ani de zile am recreat reteta cu ingrediente pe care toti le gasim la noi in frigider.
Blat (forma cu diametru de 15 cm)
-3 oua
-3 linguri de zahăr
-2 linguri cacao
-3 linguri faina
-1 praf de copt
-vanilie
Crema:
-250 ml smântâna frișca
-250 g mascarpone
-3 linguri de zahăr pudra
-2 linguri picături de ciocolata
-2 banane coapte
-vanilie
Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele. Am facut aceasta reteta atat cu mascarpone, dar si inlocuind cu ricotta si ambele mi s-au parut foarte gustoase. Este foarte important ca bananele sa fie coapte si foarte aromate.
Pentru aceasta reteta am mixat ouale fara a mai separa albusurile de galbenusuri.
In timp ce mixam ouale am adaugat treptat si zaharul pudra.
Tot atunci am adaugat si vanilia.
Apoi a urmat praful de copt.
Ultimele ingrediente pe care le-am adaugat au fost faina…
Si cacao. Am continuat sa mixez numai pana s-a omogenizat compozitia pentru a nu obtine o compozitie elastica (se activeaza glutenul si coca devine elastica).
Eu am folosit o forma de copt cu diametrul de 15 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Pentru o forma mai mare pur si simplu dublati cantitatile. Am copt blatul pentru 20-25 minute la 170C. Folositi testul scobitoarei pentru a vedea daca blatul e copt.
Am taiat partea superioara a blatului.
Am scos miezul cu ajutorul unei linguri. Nu aruncati resturile de blat – veti avea nevoie de ele mai tarziu.
Apoi am pregatit crema. Am pus smantana de frisca in bolul mixerului.
Am pus si mascarpone.
Am mixat pentru cateva minute dupa care am pus zaharul pudra. Am continuat sa mixez pana acesta s-a dizolvat.
Dupa ce am terminat de mixat crema am adaugat picaturile de ciocolata si am amestecat cu o spatula pentru omogenizare.
Am pus o parte din crema pe partea de jos a blatului si am intins bine cu spatula.
Apoi am taiat si aranjat frumos bananele in interiorul blatului. Acestea nu se taie felii, ci in jumatati sau sferturi, cat sa aiba loc in interiorul blatului.
Surplusul de blat l-am maruntit la robot.
Am pus apoi crema in strat generos deasupra bananelor si am presarat blatul sfaramat peste aceasta.
Am lasat prajitura la frigider pana a doua zi dimineata si apoi am taiat-o cu un cutit bine ascutit.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: