Prajitura “Lava de ciocolata” / Chocolate lava cake
Nu stiu daca ati vazut acele poze minunate cu prajiturele din care curge ciocolata, tot felul de fructe de padure pe langa ele…Ei bine, eu am vazut. Dar nu am gustat niciodata! Si cum sunt curioasa de nu se poate (da, da-curiosity killed the cat!) nu puteam sa nu caut reteta. Alexandru a fost asa de dragut incat mi-a dat o reteta grozava si in plus, mi-a dat si cateva indicatii.
Iata ce trebuie sa folosim:
– 200 g ciocolata
– 125 g unt
– 125 g zahar
– 5 oua
– 1 lingura de faina
-50 g cacao
– 125 g sugar
Batem ouale cu zaharul.
Atentie – untul si ciocolata nu trebuie sa fie prea calde.
Compozitia se pune in frigider 10-15 minute.
Vom folosi ramequins sau forme de silicon. Ramequins vor trebui unse cu unt si pudrate cu cacao. Apoi se pun cateva minute in frigider dupa care se vor umple 2/3.
Formele din silicon nu necesita ungere. Eu am folosit ambele tipuri.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Se baga formele si se lasa cel mult 10 minute.
Este indicat sa incercati decat cu o forma pentru inceput pentru a vedea cat de mult se coace. Timpul se ajusteaza in functie de aceasta incercare.
We will use ramequins or silicon molds. Ramequins have to be greased with butter and powdered with cocoa. Then we’ll put them in the fridge for few minutes before filling them 2/3.
Serviti cu fructe de padure, inghetata sau frisca. Neaparat calde!
Verdict? Mmm, delicios! 🙂
Verdict? Mmm, delicious! 🙂