Prajitura de post cu zmeura si ciocolata
Prajitura aceasta este una dintre cele mai indragite in cercul meu de prieteni si colegi. Reteta originala este a unui tort facut de Andreea Chinesefood (https://andreeachinesefood.ro/2014/04/tort-vegan-cu-ciocolata-de-pos/?cn-reloaded=1) si pe care eu am adaptat-o putin. M-am gandit ca i-ar sta bine ca si prajitura, cu multa zmeura pe langa crema de ciocolata.
Ingredientele folosite:
Blat
-6 banane coapte, medii
-400 ml lapte vegetal
-330 g zahăr
-340 g faina
-4 linguri de cafea instant
-100 g cacao
-14 g praf de copt
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-vanilie
Crema
-1 cutie de 400 g lapte de cocos
-100 g cacao
-200 g zahăr
-2 linguri cafea instant
-2 linguri de amidon
-60 ml ulei
-esență de rom
-vanilie
-300-400 g zmeura (poate fi si congelata)
Mi-am pregatit toate ingredientele si am ales cele mai coapte banane pe care le aveam.
Am rupt bananele in bucati si le-am pus intr-un bol mare.
Bananele se maruntesc cat se poate de bine cu un zdrobitor de cartofi.
Se adauga apoi uleiul si se amesteca bine cu o spatula.
Am pus apoi praf de copt
Si bicarbonatul de sodiu.
Au urmat apoi cafeaua instant
Am adaugat si esenta de vanilie
Tot acum am adaugat si laptele vegetal si am amestecat.
Apoi am pus si zaharul si am amestecat bine.
In final am pus cacao
Apoi am adaugat si faina si am amestecat astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace timp de 50 de minute la 170C.
Intre timp am preparat crema.
Am pus pe rand zaharul.
Apoi am adaugat cacao.
A urmat cafeaua instant.
Am pus laptele si am amestecat pentru omogenizare.
Am pus vasul pe foc si am amestecat fiind atenta sa nu ramana cocoloase.
Cand crema a inceput sa fiarba am pus si uleiul si am amestecat.
Amidonul l-am amestecat cu 2-3 linguri de lapte vegetal si l-am pus in vasul in care fierbea crema. Am amestecat continuu pana crema a inceput sa se ingroase.
Cand cremea era vascoasa, am luat vasul de pe foc am pus esentele si am acoperit suprafata cu o folie alimentara. Am lasat crema sa se raceasca.
Am taiat blatul in doua si am asezat o parte intr-o tava.
Am pus apoi un strat de crema de ciocolata.
Peste ciocolata am asezat zmeura dupa care am pus un nou strat de ciocolata si a doua jumatate de blat. Am lasat prajitura in frigider pana a doua zi si apoi am taiat-o.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans