
Prajitura cu visine si migdale
Daca si voi vreti sa consumati fructele congelate vara trecuta pentru a face loc pentru altele, atunci azi am reteta perfecta pentru voi!
Aceasta prajitura se face foarte usor si cu ingrediente pe care le gasiti in orice magazin. Asa ca daca doriti sa aveti un desert delicios luati ceva de scris si notati.

Ingredientele folosite de mine pentru aceasta reteta.
Blat
-8 oua
-8 linguri de zahar
-10 linguri de faina
-50 ml de ulei
-2 pliculete de zahar vanilat
-1 pliculet praf de copt
-2 linguri de coaja de citrice bio
-500 g visine congelate (fara samburi)
Topping
-200 g branza Fagaras
-150 g iaurt grecesc
-3 linguri de gris
-2 linguri de zahar (optional)
-1 lingurita de esenta de migdale
-1 plic zahar vanilat
-50 g fulgi de migdale

Am pregatit toate ingredientele necesare.

Pentru inceput am preparat topping-ul-crema de branza pe care am adaugat-o peste blat.

Intr-un castron am pus branza.

Apoi am adaugat si iaurtul.

Am adaugat apoi si grisul.

A urmat si zaharul vanilat.

Si esenta de migdale si zaharul (optional-il puteti elimina daca nu doriti sa fie dulce).

Apoi am amestecat si am lasat sa se odihneasca pe masa. Grișul se va hidrata si vom obține un amestec pufos.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am amestecat treptat galbenusurile cu ulei pana am incorporat intreaga cantitate.

Am mixat apoi albusurile pana si-au dublat volumul dupa care am adaugat zaharul in ploaie si am continuat.

Am pus apoi pe rand zaharul vanilat…

Si praful de copt dupa care am continuat sa mixez.

In final am pus si coaja de portocala conservata cu zahar.

Am adaugat treptat amestecul de galbenusuri cu ulei si l-am incorporat cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample de sus in jos.

Am procedat in acelasi mod si cu faina.

Am asezat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am asezat visinele congelate in aluat.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 170C si am lasat-o acolo timp de 20 de minute.

Apoi am scos tava si am pus crema de branza pe toata suprafata prajiturii.

Am presarat fulgi de migdale peste crema de branza si am pus tava in cuptor pentru inca 40 de minute. In total prajitura trebuie sa stea in cuptor aproximativ 60 de minute. Puteti incerca daca este coapta cu ajutorul unei scobitori.

Prajitura se lasa sa se raceasca si apoi se taie in cuburi de marime potrivita.


Mai multe detalii puteti gasi in videoclip:
Pofta buna!
