Prajitura cu mango si fructul pasiunii
Se intampla sa nu fiu mereu inspirata atunci cand trebuie sa fac un desert. Insa am o reteta care este simpla si de mare efect si care ma salveaza mereu-prajitura cu mango si fructul pasiunii. Cui nu-i plac prajiturile simple si foarte aromate? Si cum mango si fructul pasiunii gasim aproape mereu in magazine, aceasta prajitura devine una accesibila mai tot timpul.
Iata si ingredientele folosite de mine:
-8 oua
-200g zahăr
-200g faina
-2 linguri ulei
-1/2 pliculeț praf de copt
-vanilie
-1 mango
Sirop:
-30 ml rom alb
-50 ml sirop soc
-200 ml apa
Pentru decorat:
-200ml smântâna pentru frișca
-2-3 linguri zahăr pudra
-vanilie
-fructul pasiunii (1 sau 2 bucati)
Mi-am pregatit toate ingredientele necesare acestei retete.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am omogenizat galbenusurile impreuna cu un praf de sare.
Am curatat si taiat mango in cubulete de dimensiune potrivita.
Apoi am inceput sa mixez albusurile impreuna cu un praf de sare la viteza medie.
Albusurile si-au dublat volumul.
Am adaugat zahar si am continuat sa mixez la viteza medie.
Apoi am adaugat vanilie si praf de copt si am mixat.
Am pus apoi galbenusurile de ou omogenizate pe care le-am adaugat treptat, amestecand de sus in jos, cu miscari circulare.
Am pus treptat si faina, amestecand cu aceleasi miscari circulare.
Am pus si uleiul, avand grija sa amestec incet pentru pastrarea aerului in compozitie.
Am pus compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.
Am pus straturi de compozitie si de mango, alternandu-le.
Am copt prajitura la 170C timp de 40 de minute. Cuptorul a fost preincalzit si am folosit modul de coacere cu ventilatie.
Cat timp s-a copt blatul, eu am pregatit siropul de care aveam nevoie.
Dupa ce am scos blatul si s-a racorit putin, cu o frigaruie de lemn l-am intepat pe toata suprafata. Astfel m-am asigurat ca siropul va patrunde peste tot.
Am turnat incet tot siropul pe toata suprafata blatului, asteptand sa se absoarba.
Apoi am lasat blatul sa se odihneasca putin, timp in care am pregatit toate ingredientele pentru decor.
Frisca am tinut-o timp de 24 de ore in frigider inainte de a o folosi, pentru a ma asigura ca se va bate bine.
Am batut frisca impreuna cu zaharul conform indicatiilor de pe cutie.
Am intins frisca pe toata suprafata blatului care intre timp s-a racit.
Am format mici adancituri in frisca si am adaugat miez de fructul pasiunii. Diferenta de textura, samburii, frisca, toate vor face ca prajitura sa fie una inedita.
Eu am ales sa o decorez dupa venirea invitatilor si sa o servesc imediat pentru a ma asigura ca va arata bine si ca se mentine frumos.
Se taie cu grija, cu un cutit foarte ascutit.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured