
Prăjitura cu aluat răzuit și dovleac
Ne pregatim de un alt weekend de toamna. Si cum toata lumea face cate ceva bun cu dovleac, m-am lasat inspirata si eu sa pregatesc o reteta cu ingredientul vedeta.
Mi-era dor de o prajitura cu dovleac iar cea pe care o aveam in minte era de fapt cu magiun. Asa ca am modificat-o putin, am mai pus un ingredient cheie si gata-avem prajitura mult dorita! Prajitura mea cu aluat razuit este delicioasa, usor de facut si e perfecta pentru aceasta perioada. Mai jos aveti toate detaliile, explicatii amanuntite si fotografii.

Ingredientele pentru aceasta reteta:
Blat
-400 g faina
-150g unt
-2 oua
-140g iaurt gras
-1 plic praf de copt
-2 plicuri de zahar vanilat
-1 lingura scortisoara (optional)
Umplutura
-1 kg dovleac răzuit
-200g zahar
-4-5 linguri griș

Spre deosebire de alte dati cand am mai facut prajitura cu dovleac, de data aceasta am cumparat dovleacul gata razuit si nu l-am mai calit sau copt.

Am inceput sa prepar aluatul – am razuit untul rece. Nu a fost foarte simplu pentru ca tot mi-a alunecat din mana. Dar am reusit!

Am adaugat putina sare.

Am pus apoi si faina si am inceput sa framant. Am obtinut un amestec nisipos pe care l-am lasat putin deoparte.

Intr-un castron am spart cele doua oua.

Am pus si vanilia.

Peste oua am turnat si iaurtul rece.

Am omogenizat amestecul de oua, iaurt si vanilie.

Am revenit la amestecul de unt si faina peste care am pus praful de copt si am amestecat.

Optional puteti pune si putina scortisoara. Mie imi place mult in aceasta varianta, insa daca nu va place puteti renunta la ea.

Am pus amestecul de oua, iaurt si vanilie si am framantat pana am obtinut un aluat omogen.

Am impartit aluatul in trei parti aproximativ egale. Am taiat o treime iar pe celelalte doua le-am lasat ca o singura bucata. Bucata mai mare reprezinta partea de jos a prajiturii iar cea mica, partea de deasupra. Am pus aluatul la congelator timp de doua ore pentru a-l putea razui.

Am scos bucata de aluat de la congelator dupa doua ore si am razuit-o pentru a obtine partea de jos a prajiturii.

Am incercat sa distribui aluatul cat de cat uniform in tava dupa care am pus dovleacul.

Si iata ca acum a venit momentul sa va spun care a fost ingredientul pe care l-am adaugat in plus fata de reteta originala cu magiun-grisul. Am presarat cateva linguri pentru a absorbi sucul lasat de dovleac.

Apoi am pus si cateva linguri de zahar. Nu foarte mult pentru ca dovleacul a fost destul de dulce.

Am razuit aluatul deasupra si am pus tava in cuptor. Am copt prajitura la 200C timp de 40-45 minute.

Am lasat prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Nu este cea mai “fotogenica” prajitura dar va asigur ca este delicioasa!


Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

