Prajitura “Camp si munte”/ “Field and mountain” cake
Este o prajitura inventata de mine pentru o ocazie speciala: prima sustinere din cele doua a tezei de doctorat a sotului meu. Nu am sa va spun decat ca este biolog si ca ii plac mult combinatiile inedite. De aici a venit si ideea titlului dar si a retetei.
Prajitura are trei blaturi si doua creme. Doua dintre blaturi sunt colorate si sunt mai subtiri. Al treilea blat este mai gros, cu mac, si se asaza intre cele doua mai subtiri. Cremele sunt foarte simple dar de mare efect in combinatie.
Ingrediente pentru blaturi colorate (cantitatile sunt date pentru un singur blat – pentru doua aveti nevoie de aceste cantitati dublate):
– 3 oua
– 3 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 4 g praf de copt (1/2 pliculet)
– vanilie
– colorant
Ingrediente blat cu mac:
– 6 oua
– 6 linguri zahar
– 7 linguri faina
– 7 g praf de copt (1 plic)
– vanilie
– mac
Crema 1:
– 200 g mac macinat
– 100 g zahar pudra
– 5 linguri de lapte
Crema 2:
– 250 g frisca
– 150 g afine
– 100 g zahar pudra
Incepem cu foile colorate. Singura diferenta intre cele doua foi este culoarea, asa ca voi explica o singura data.
Se separa albusurile. Se mixeaza bine albusurile dupa care se adauga zaharul. Se vor mixa impreuna pana cand obtinem o spuma consistenta.
Se adauga galbenusurile si colorantul si se mixeaza in continuare. Apoi se adauga pe rand vanilia, praful de copt si faina. Se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit. Atentie, se coace foarte repede. Incercati daca este coapta foaia cu ajutorul unei scobitori.
Dupa ce ati copt foile colorate, coacem si a treia foaie. Procedeul este acelasi, diferenta fiind ca se adauga seminte de mac. Imagini din timpul prepararii acestei foi vedeti mai sus.
Se prepara crema de mac. Cum? Foarte simplu! Se amesteca bine toate ingredientele.
A doua crema se va prepara din frisca, zahar si afine. Frisca poate fi vegetala iar afinele congelate.
Fructele se paseaza cu un blender si se amesteca impreuna cu zaharul si cu frisca.
Ordinea de asamblare a prajiturii:
– foaie roz
– crema 1
– foaie cu mac
– crema 2
– foaie bleu
– zahar pudra
– powdered sugar
Aceasta prajitura a avut un mare succes. Din pacate nu am mai multe poze cu ea deoarece a fost terminata la o ora foarte tarzie. Si cum este o prajitura vesela si se apropie Craciunul, poate isi face loc printre bunatatile de pe masa si o voi poza din nou! :))
This cake had a great success. Unfortunately I don’t have many pictures with it because it was finished very late in the night. And being a colorful and nice cake and the holidays are coming, maybe it will be again on the table and we’ll have more pictures! :))