Carne de vita / Beef

Placinte tigarete (Sigara böreği)

Voua va place sa calatoriti? Eu daca as putea sa calatoresc atat cat mi-as dori probabil mi-as vedea casa o luna, doua pe an. Unul dintre locurile in care as ajunge des ar fi cu siguranta Turcia. Sunt iremediabil indragostita de Istanbul si bucataria turceasca.

Fiecare calatorie in Turcia mi-a imbogatit experientele culinare, mi-a deschis o lume aproape necunoscuta-cea a condimentelor, dar m-a facut si sa caut cat mai multe retete pe care sa le pot face si acasa. Din fericire gasim si la noi multe dintre ingredientele de care am nevoie pentru a reproduce delicioasele retete culese din calatorii si acasa.

M-am gandit sa va arat cum fac placintele tigarete sau Sigara böreği. Mie imi place foarte mult varianta care se face cu carne de vita tocata, picanta.

Iata ingredientele folosite:

-foi yufka (pachet 360g)
-500 g carne de vita
-2 linguri de ulei
-1 ceapa
-3-4 catei de usturoi
-1 lingurita ardei iute uscat
-2 lingurițe zataar
-sare
-piper

Foile yufka au fost cumparate dintr-un magazin turcesc. Am vazut in ultima perioada aceste foi si marile magazine, asa ca e posibil sa le gasiti chiar in locul de unde va faceti cumparaturi. In cazul ca nu veti gasi, puteti incerca sa folositi foi de placinta. Eu nu am incercat insa am auzit persoane care au facut si cu acelea.

Am inceput prin a-mi pregati ingredientele pentru umplutura. Am tocat ceapa si usturoiul la robot ca sa fie cat mai marunte.

Am folosit o tigaie de fonta pe care am incalzit-o inainte de a adauga uleiul.

Am pus apoi ceapa si usturoiul pentru a se cali putin.

Cand ceapa si usturoiul s-au inmuiat putin, am pus carnea tocata si am amestecat.

Am amestecat toate ingredientele si le-am calit la foc mic.

Am adaugat condimentele, apoi sarea si piperul.

Carnea este pregatita pentru placinte cand sucurile s-au evaporat. Am tras tigaia de pe foc si am lasat compozitia sa se racoreasca.

Am cumparat foile taiate sub forma de triunghi. In fiecare foaie am pus cate o lingura de umplutura si am rulat asa cum veti vedea in fotografii.

Placintele se ruleaza cu grija pentru a nu rupe foile.

Foile se ruleaza strans pentru a nu se desprinde la prajire.

Eu am facut o parte din placinte seara iar restul le-am prajit pentru micul dejun a doua zi. Ele sunt bune si reci, insa calde ne-au placut mai mult.

Am pus placintele in uleiul incins si am dat focul la mediu.

Am prajit placintele pe toate partile. Mie imi plac mai rumene, asa ca le-am lasat mai mult la prajit.

Placintele acestea sunt absolut minunate langa o cana de ayran, de kefir, de iaurt sau ce iaurt va place voua. Gusturile picant si condimentat sigur va vor placea!

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d