Placinta rustica / Rustic pie
Aceasta reteta contine bureti iuti sau iutari (Lactarius piperatus). Nu va ganditi ca am fost in padure sa culeg ciuperci! Am folosit ciuperci conservate in otet cumparate. Desi mi-ar fi placut sa pot culege eu ciupercutele pe care le gatesc, trebuie sa recunosc cu mare regret ca nu sunt o cunoscatoare a ciupercilor comestibile si in plus am devenit extrem de precauta dupa ce anul trecut am suferit o intoxicatie destul de urata din cauza consumului unui tip de ciuperca despre care credeam ca stim tot.
Dar sa trecem la treaba:
Ingrediente blat:
– 125 g margarina
– 7 g drojdie uscata
– 300 ml apa calduta
– 400 g faina
– sare
Ingrediente umplutura:
– 100 g bureti iuti
– 150 g masline negre fara sambure
– 125 g bacon (sau pastrama afumata de pui)
– 2 oua
– boia dulce
– piper
Se pune margarina intr-un castron.
Se adauga apa calduta, drojdia, sarea si se amesteca.
Se pune si jumatate din cantitatea de faina si amestecam bine. Acoperim castronul si asteptam sa dospeasca (compozitia isi va dubla volumul).
We will put half of flour’s quantity and we mix well. We cover the bowl and we wait to yeast (the composition will double its volume).
Intre timp pregatim umplutura.
Buretii iuti se scot din otet si se pun intr-un castron cu apa calduta timp de 10-15 minute. Apoi se scot si se spala bine.
Taiem buretii in bucatele mici.
Apoi se adauga maslinele, baconul, ouale, boia dulce, piper si se amesteca.
Cand coca a dospit adaugam si restul de faina si amestecam. O vom lasa sa se odihneasca 10 minute.
Se intinde coca intr-o tava cu diametrul de 30 cm si se pune umplutura. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la temperatura medie timp de 25-30 de minute, in functie de cuptor.
Iata ce placinta a iesit:
Here is the pie that I baked:
Gustul buretilor iuti se potriveste de minune cu acel bacon afumat si maslinele negre. Este o placinta simpla, fara prea multe ingrediente dar care va va placea. Cine stie, poate veti fi niste fani ai acestui tip de placinte, ca si mine! 🙂
The peppery milk cap’s taste is wonderful with that smoked bacon and black olives. It’s a simple pie, without too many ingredients that you will love. Who knows, maybe you’ll become fans of this type of pies, as I am! 🙂