Placinta cu vinete/Eggplant pie
Printre bagaje, cumparaturi si iesiri cu prieteni a trebuit sa gatesc strictul necesar pentru timpul ramas pana plecam. Nu-mi place sa arunc mancarea motiv pentru care am facut inventarul in frigider.
Am gasit cateva vinete, ardei, rosii, un pic de carne tocata de vita si porc. Eram tentata sa fac un sos pentru spaghete. M-am razgandit in ultimul moment si am facut o placinta cu vinete inventata pe moment.
Ingrediente pentru aluat (pentru 2 placinte)
– 100 ml ulei masline
– 50 ml lapte
– faina cat cuprinde
Ingrediente pentru umplutura
– 1 kg vinete
– 300 g carne tocata amestec (se poate folosi si carne de pui)
– 250 g ardei kapia copt
– 1 ceapa
– 2 rosii
– maghiran
– busuioc
– cimbru
– sare
– 4 oua
Curatam vinetele, le spalam si le taiem rondele. Se pun pe gratar si se rumenesc pe ambele parti.
Daca nu aveti ardeii kapia copti (asa cum i-am avut eu) ii spalati si ii puneti pe gratar. Apoi ii decojiti si le scoateti semintele.
Carnea, ceapa taiata marunt, ardeii rupti suvite, rosiile, sarea si ierburile aromate se pun intr-o cratita si se dau la foc potrivit amestecand in continuu. Nu se pune ulei deoarece carnea va lasa suficienta zeama. Dupa 10 minute cratita se trage deoparte.
Intr-un bol vom pune uleiul de masline si laptele. Vom adauga faina cat cuprinde, pana obtinem o coca elastica. Coca se pune in tava sfaramata.
Se adauga vinetele si amestecul de carne si legume.
After that we will add the eggplants and the mix of meat and vegetables.
In final se adauga 2 oua batute ca si pentru omleta.
In the end we will add 2 eggs mixed just like the ones for scrambled eggs.
Placinta se va tine in cuptorul preincalzit aproximativ 20 minute, la temperatura medie a cuptorului vostru.
Ar trebui sa arate cam ca si in fotografiile de mai jos
Serviti calda sau rece, cu sosuri sau chiar cu mujdei de usturoi.
You can serve the pie hot or cold, with different sauces or even with a garlic sauce.