Aperitive / Appetizers,  Legume / Vegetables

Placinta cu spanac si cartofi noi

Stiti ca dupa ce vin din vacanta sunt mai inspirata. Ei bine, si de data aceasta am venit din Grecia cu multe idei si retete. Una dintre ele mi-a placut in mod deosebit pentru ca este foarte usor de facut si este tare gustoasa!

Placinta cu spanac si cartofi noi este potrivita pentru aceasta perioada, chiar daca trebuie sa o coaceti dimineata sau seara ca sa nu fie prea cald in casa.

Ingredientele pe care le-am folosit pentru aceasta placinta:

-1 pachet de foi de placinta
-500 g spanac frunze (congelat)
-500 g cartofi noi galbeni
-1 ceapa
-100 ml ulei de măsline
-oregano verde
-sare
-piper
-100 ml ulei de floarea soarelui (pentru uns)

Dupa cum observati, cartofii mei noi nu erau in cea mai buna stare, ci erau putin deshidratati. Nu a fost problema pentru ca oricum nu aveam nevoie sa fie crocanti.

Am curatat si spalat cartofii dupa care i-am taiat cubulete.

Apoi am curatat si taiat ceapa.

Am pus o tigaie cu strat antiaderent pe foc sa se incalzeasca si am adugat ulei de masline.

Cand s-a incalzit uleiul am pus ceapa sa se caleasca.

Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.

Dupa ce a inceput sa se inmoaie ceapa si sa devina translucida am pus cartofii bine scursi de apa.

Am pus putina sare, am amestecat si am pus un capac peste tigaie. Am amestecat din cand in cand ca sa se caleasca pe toate partile.

Cand cartofii au inceput sa se inmoaie am pus spanacul si am amestecat. Am pus inapoi capacul peste tigaie.

Cu 2 minute inainte de a lua tigaia de pe foc am pus oregano si piper. Apoi am lasat sa se racoreasca amestecul.

Foile pe care le-am folosit eu erau destul de uscate, asa ca le-am uns putin si pe partea pe care urma sa pun umplutura.

Am pus umplutura la un capat si am aranjat-o in asa fel incat sa fie distribuita egal. Apoi am rulat foaia.

Am facut un melc in vasul rotund pe care l-am folosit pentru coacere. Nu va ingrijorati daca nu va iese perfect. Apoi dati cu putin ulei deasupra ca sa se rumeneasca frumos.

Am copt placinta la 170C pana a devenit aurie.

O puteti servi calda sau rece, simpla sau alaturi de un iaurt racoros.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d