Placinta cu macrou afumat / Smoked mackerel pie
Am gustat multe variante de pizza cu peste afumat, placinte aperitiv cu somon afumat si sos picant, pateuri cu tot felul de creme cu ton. Asa ca am facut si eu propria mea varianta de placinta cu macrou afumat.
Ingrediente blat (pentru 2 bucati x 26cm):
– 300 ml lapte
– 150 ml apa
– 50 g unt
– 10 g drojdie uscata
– 600 g faina
-sare
Ingrediente umplutura:
– 200 g cascaval
– 150 g macrou afumat
– 2 cepe
– 200 g rosii pasate
– 400 g pasta de ardei (sau 2-3 ardei rosii si 1 ardei iute)
– 100 g masline negre
– 4 oua
Intr-un bol punem laptele si apa caldute. Adaugam untul si sarea si amestecam.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si acoperim bolul cu un servet. Lasam compozitia sa dospeasca cam 20 de minute intr-un loc mai caldut.
Se pune restul de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa se odihneasca timp de 10 minute. Apoi se imparte in doua bucati. Fiecare din ele se intinde in tava pudrata cu faina.
Punem ceapa, rosiile, pestele taiat marunt, pasta de ardei (sau ardeii taiati marunt) si masline.
Presaram cascaval ras. Apoi punem 2 oua batute in centru. Se vor dispersa pe toata suprafata.
Tava se pune in cuptorul preincalzit. Placinta se coace la temperatura medie pana cand devine rumena (cca 15-20 minute).
Serviti alaturi de un vin alb rece. Va asigur ca va va placea! 🙂
Nu va inchipuiti ca am terminat cu retetele cu peste afumat. De fapt abia incep!
Don’t think that I finished with my recipes with smoked fish. In fact I just begun!