Aperitive / Appetizers,  Legume / Vegetables

Placinta cu legume

Toata lumea se fereste de caldura zilele astea, inclusiv eu. Cu toate ca traiesc aproape numai cu salate, branza si alte feluri de mancare rece sau facuta la air fryer, uneori mi se face dor de ceva gatit la cuptor sau pe plita. Asa ca seara tarziu sau dimineata foarte devreme ma apuc de treaba.

Am facut o placinta cu legume care se pregateste rapid, o bagi la cuptor si apoi o poti manca fie calda, fie rece alaturi de niste rosii delicioase sau o salata minunata de vara.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cateva ingrediente accesibile, chiar poate dintre cele de care trebuie sa scapati din frigider ca sunt ofilite sau resturi de branza.

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 3 oua
  • 150g mozzarella
  • 200 ml de lapte
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • sare
  • piper

Pentru inceput am spalat si taiat dovlecelul. Poate fi de orice fel si culoare.

Apoi am continuat cu ardeii. Mie imi place sa-i aleg de culori diferite pentru ca si gustul lor este diferit.

Intr-un bol am spart cele trei oua.

Am razuit apoi usturoiul.

Am adaugat branza razuita. Poate fi si cascaval sau alt tip de branza care va place dar sa fie mai uscata.

In final am adaugat sare, piper si laptele.

Am ales un vas rotund pentru copt. Apoi am pus pe fund doua foi de placinta. Am continuat apoi cu foile de placinta pe care le-am facut sul si le-am pus in forma de melc in vas.

Asa a aratat in final. Intre foile de placinta am pus pe rand dovleceii, ardeii rosii si ardeii galbeni.

Dupa ce am aranjat toate legumele, am pus cu ajutorul unui polonic amestecul de oua, branza si lapte peste ele.

In final am pus si frunzele de oregano verde din gradina. Placinta am copt-o 50 de minute la 180C. Daca va place mai coapta sau mai putin coapta, ajustati voi timpul.

Placinta o puteti manca fie fierbinte, fie rece – cum va place mai mult.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d